de schoen

Wil je er zakelijk en representatief uitzien, maar geen hoge hak? Lees dan snel mijn nieuwe blog

Schoenen maken je outfit af. En veel vrouwen (maar ook mannen) houden van schoenen. Ik heb ooit gelezen dat een vrouw rond haar veertigste gemiddeld al ruim 8.500 euro heeft uitgegeven aan schoenen! Zelf draag ik graag hakken. Het staat vrouwelijk, geeft lengte en kracht! Maar, eerlijk is eerlijk, hakken zijn ook minder comfortabel dan een platte schoen.

Deze week kreeg ik een vraag van Saskia. ‘Ik vind hoge hakken heel mooi, gekleed en vrouwelijk staan, zeker onder een jurk, maar ik kan er zo slecht op lopen. Weet jij een alternatief, Berna?’

De sleehak

Ja, natuurlijk weet ik dit. Probeer eens een sleehak. De sleehak verdeelt het gewicht van je voet gelijkmatiger over de schoen met als gevolg minder pijn aan de voet. Maar soms geeft ook de sleehak nog te veel pijn. Of is deze schoen in de branche waar jij werkt onvoldoende zakelijk. Weet dan dat er voldoende nette platte schoenen zijn die niet alleen modieus maar ook een representatieve uitstraling hebben en bovendien zeer comfortabel zijn.

Loafers

Op dit moment zie je veel damesloafers in de winkels. Damesloafers geven een klassieke uitstraling aan jouw look.  Wil jij netjes voor de dag komen? Een leren of een suède loafer is dan precies de juiste keuze. Wil je meer glamour? Ga dan voor een lakleren model.

Sneakers en veterschoen

Naast loafers zien we sinds een aantal jaar ook veel sneakers. Sneakers kun je dragen onder een pantalon, maar zeker ook onder een jurk. Met sneakers kun je een klassieke look ‘downstylen’. Ofwel de look minder klassiek en formeel maken, maar meer casual en sportief. Vind je sneakers te casual of in jouw werkomgeving niet geschikt? Probeer dan eens de platte veterschoen. Deze staat gekleder en past behalve onder een broek ook goed onder een jurk.

Nog een vraag?

Heb je ook een vraag op het gebied van kleding? Stel hem mij gerust. Ik beantwoord je vraag dan in een nieuwe blog. Wil je liever een persoonlijk advies? Dat kan ook. Neem dan contact met mij op. Ik adviseer je graag!