MODEKLEUREN 2024

Naast de pastels zijn dit jaar drie andere modekleuren favoriet. Welke modekleuren dit zijn en welke boodschap je met deze kleur overbrengt, lees je in dit blog.

Kalmerend blauw

Verreweg de meest populaire modekleur in 2024 is de kleur blauw. De keuze voor de kleur blauw is niet gek, want deze kleur heeft geweldige eigenschappen! Blauw kalmeert, geeft rust en staat symbool voor vertrouwen en loyaliteit. Blauw is ook de kleur van duidelijke communicatie, wijsheid en vertrouwen. Niet voor niets is de kleur blauw favoriet in het bank- en verzekeringswezen. Maar ook in de reisbranche zien we de kleur blauw alom. Maar misschien wel de belangrijkste reden voor deze kleurkeuze: blauw staat bijna iedereen! Bedenk hierbij dat je in een donkere blauwvariant een meer autoritair en krachtiger beeld laat zien dan als je kiest voor een lichte, pasteltint.

Vurig rood

Ook de kleur rood blijft dit jaar favoriet. Rood: de kleur van de liefde, passie en daadkracht. In de kleur rood trek jij de aandacht en sta je stevig op de voorgrond. Een goed idee dus als je een arbeidsvoorwaardengesprek moet voeren of voor een groep moet staan. Rood is een kleur die goed past in een zakelijke garderobe. In de kleur rood wordt je anders ervaren en waargenomen dan in de kleur zwart. De heldere kleur rood heeft een enorme aantrekkingskracht. Zo is uit meerdere onderzoeken al gebleken: felrode kleding maakt een vrouw aantrekkelijk. Ook hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat veel vrouwen zich in de kleur rood aantrekkelijker en zelfverzekerder voelen. Genoeg redenen dus om extra aandacht te besteden aan deze prachtige expressieve kleur.

Zonnig geel

De kleur geel associëren we met vreugde, geluk, verstand en energie. Geel stemt vrolijk en positief. Toch is de kleur geel een kleur die minder gedragen wordt. De kleur geel wordt vaak gezien als minder zakelijk en professioneel. Op en top in geel: gedurfd, expressief en origineel, maar mogelijk niet in alle werkomgevingen even geschikt. En ja, de kleur geel kan bleek maken.

Tip: kies de juiste toon geel en gebruik de kleur als een accentkleur. Met geel als accentkleur kom je vrolijk en origineel over, maar trek je iets minder de aandacht. Draag bijvoorbeeld een gele blouse of gele top onder een blauw of zwart pak. Met deze kleurencombinatie breng je kleur op een grauwe dag.