Hoe style je de luipaardprint op kantoor

Zo style je de panterprint op kantoor

Panterprint is tijdloos, chic en trendy

Het luipaardmotief is een krachtig symbool. Dit motief straalt luxe, stijl en klasse uit. In deze print maak je een statement en zeg je: ‘look at me’. Mensen die graag panterprints dragen willen opgemerkt worden en ontlenen er ook vaak kracht aan. Wat deze print ook bijzonder maakt: deze print is er voor jong en oud. Voor de millennial, maar ook voor de 50-plusser. Bovendien: de luipaardprint is een echte ‘neutral’. Deze print past niet alleen mooi bij veel kleuren, maar ook bij een andere print.

De panterprint is een ware klassieker en mag om deze reden dan ook niet ontbreken in jouw zakelijke garderobe. Hoe style je deze toch iets opzichtige print op een stijlvolle en representatieve manier voor kantoor? Hiervoor geef ik je drie tips.

Tip 1     Uitbundig of juist subtiel

De panterprint is een opvallende print. In deze print trek je de aandacht en sta je in de schijnwerpers. Kenmerkt dit jou ten top? Pak dan uit in een mooi colbert, een broek of een blouse. Kies een kwalitatief mooie stof en een meer zakelijk model. Liever niet te strak of te kort. Dit markeert de scheidslijn tussen classy of trashy. Houd jij wel van de print, maar is deze print voor jou of jouw werkomgeving snel te uitdagend? Niet getreurd, een toefje panterprint is ook een goed idee. Zoek het motief in een accessoire, zoals een sjaal, een schoen of een mooi sieraad.

 Tip 2    Combineer met kleur roze

De klassieke panterprint is de variant in de donkerbruin/camel kleur. Dit kleurenpalet vormt een mooie match met de kleur roze. Vooral een lichtere rozetint past mooi bij een panterprint. Zo creëer je een eigentijdse en onderscheidende look. Een roze outfit krijgt direct een dosis glamour en stijl als je deze draagt met bijvoorbeeld een paar pumps in luipaardmotief.

Tip 3     Panterprint in kleur

De panterprint is er in veel varianten. De oldtime klassieker is de bruin/camel kleurige variant. Dit is de warme variant, een kleurencombinatie gemengd met geel. In de winter zie je ook de koele variant, het zwarte patroon op een grijze achtergrond. Zowel de camel kleurige als de grijs-zwarte kleurencombinatie doen het uitstekend met de kleur zwart. Met het voorjaar op komst zie je dit patroon ook verschijnen in andere kleurcombinaties. Houd je van een frisse en kleurrijke look? Kijk dan eens naar de luipaardprint op een roze, groen of blauwe ondergrond.