Hoe style je jouw kantooroutfit met glitter & glamour?

Eén van de belangrijke najaar kledingtrends is de vele glitter & glam. Overal zie je pailletten broeken, glitterrokken en satijnen tops en blouses. Tot voor kort was het niet gebruikelijk om een pailletten rok of broek ook op een gewone, doordeweekse dag te dragen. Laat staan naar kantoor. Tegenwoordig is dit anders. Ook op een reguliere kantoordag is het (bepaalde functies of branches uitgezonderd) niet gek om zo’n ‘feestbroek’ of ‘partyrok’ uit de kast te halen. Zelfs integendeel, het dragen van glim of glitter is nu zelfs helemaal on-trend.

Maar hoe houd je deze glim & glamour style voldoende zakelijk op de werkvloer? Want op een gewone kantoordag wil je er ook professioneel uitzien. Wat zijn de stijlregels als je glitter & glam wil dragen, zonder hierbij over de top te gaan? In dit blog geef ik je vier tips hoe je feestkledingstukken officeproof kunt maken, zodat je ook met jouw glittertrui of paillettenbroek zakelijk en representatief voor de dag komt.

Tip 1     Mix verschillende texturen met elkaar

Mijn eerste tip: mix de glitteritems met matte stoffen en minder feestelijke kledingstukken. Draag boven een glitterbroek of rok niet ook een glittertop of glitterblazer, maar pak een wollen trui of een mooie lange matte blazer uit de kast. Op deze manier ‘ontsparkle’ je de outfit en wordt het beeld subtieler en minder opzichtig. Bovendien krijgt een outfit meer diepte en spanning als je verschillende materialen of texturen met elkaar mixt.

Tip 2     Doseer

Een ander toverwoord om feestelijke kleding doordeweeks te kunnen dragen is: doseer. Een glansbroek met een glansblouse en daarbij ook glitterschoenen en grote glitteroorbellen is teveel van het goede. Op een gewone kantoordag is een dergelijke combinatie te feestelijk en te opvallend. Houd dus rekening met het totaalplaatje en zoek balans tussen de hoeveelheid ‘sprankeling’ en matheid in je outfit. Een mix van glamstukken met reguliere kantoorkleding is vaak de goede basis. Denk bijvoorbeeld aan een glittertop onder een regulier businesspak.

Tip 3     Kies een paillettenbroek of rok in plaats van een jurk

Wanneer je een paillettenjurk draagt, sta je vol in de schijnwerpers. Een jurk bedekt een groot deel van je lichaam. Dit kan voor veel branches of werksituaties teveel zijn. Een broek of rok (of trui) in pailletten of glans is vaak geschikter om te kiezen als basis voor jouw glamour kantooroutfit. Boven een rok of broek kun je immers andere, meer matte kledingstukken dragen.

Tip 4     Liever geen pailletten in een felle kleur

Wees voorzichtig met pailletten in een te felle kleur, zoals roze of rood. Pailletten zijn door de sprankeling al zeer gewaagd en laten je opvallen. Kies je dan ook voor pailletten in een felle kleur, dan wordt dit teveel van het goede. De kleuren zwart, metallic of goud zijn als basiskleur voor een broek of rok betere alternatieven. Deze kleuren ogen rustiger en kun je eerder doordragen.