Tips voor online winkelen!

Ik winkel graag, bij voorkeur alleen. Hierbij bezoek ik alleen die winkels die de merken voeren die ik graag draag. Op deze manier kost winkelen mij niet heel veel tijd.

Ik weet dat er ook vrouwen zijn voor wie winkelen een straf is. Het kost hen veel tijd, zij houden niet van de drukte in de winkels en zijn vaak niet blij met het kledingadvies dat zij krijgen. Hierdoor komen zij thuis met kleding die totaal niet bij hen past. En dat zij dus niet gaan dragen.

Online winkelen is dan een uitkomst. Je bespaart zo tijd en online is er vaak ook meer keuze. Een ander voordeel is dat je het kledingstuk op je gemak thuis kunt passen met de rest van je garderobe. Zo weet je direct of de blouse qua kleur past bij je nieuwe broek of niet. Maar hoe ga je dan te werk? Hieronder geef ik je zeven tips om jouw online zoektocht tot een succes te maken inclusief een aantal websites.

7 tips voor on-line winkelen:

1  Ken je merken
Shop bij voorkeur bij merken waarvan je de pasvorm kent. Valt het smal, ruim, klopt het bij je lengte? Bestel je maat of als je niet zeker bent van de maat, twee maten. Je kunt er altijd één terugsturen.

2  Kijk of er maten bij het model staan
Veel sites vermelden de lengte van het model die het draagt dan wel de maat die het model draagt (Bijenkorf). Dit geeft je al een beter idee hoe een jurk of broek bij jezelf valt.

3  Engelse webshops
Engelse webwinkels vermelden soms in hun maattabel dat het om ‘European sizes’ gaat. Met European size bedoelen de Engelsen het Franse maatsysteem (nog een maat terugrekenen dus).

4  Let op de stof
Een kledingstuk dat elasthan bevat rekt, dat beïnvloedt de pasvorm. De hoeveelheid stretch in een stof doet dat ook.

5   Is er een klantenservice?
Sommige sites geven de mogelijkheid om per mail of telefonisch overleg te plegen over de maat.

6   Check het retourbeleid
Kijk of je het thuis mag passen en of je het kosteloos kunt terugsturen en binnen welke termijn.

7   Pas het kledingstuk in de winkel en shop online voor een betere deal

Betrouwbare websites zijn:

a De website van de Bijenkorf, www.debijenkorf.nl is een goede website om de start te maken voor jouw online winkelshopervaring. De site biedt heel veel merken, biedt gratis bezorging bij een webaccount en een retourtermijn van 21 dagen.

b www.orangebag.nl is een andere website die ik kan aanbevelen. Orangebag.nl is in 2005 ontstaan op een zolderkamer en inmiddels uitgegroeid tot een succesvolle online shop voor vrouwen- mannen- en kinderkleding en schoenen.

Toch liever offline winkelen en hulp nodig?

Wil je toch liever offline winkelen omdat je dan de kleur en de stof beter kunt zien? Maar vind je het lastig om voor jezelf goede keuzes te maken? Of weet je niet goed welke kleuren jou flatteren? Ik help en adviseer je graag. Als personal shopper ga ik graag met je mee zodat jij thuiskomt met de perfecte set(s).