verticale streep naar kantoor

Hoe draag je een verticale streep naar kantoor?

Dit seizoen zien we de streep veel terugkomen. We kennen natuurlijk allemaal de horizontale streep, zoals deze is verwerkt in het Bretonse truitje. Maar dit seizoen is het tijd voor de verticale streep. Je ziet de streep als volledig streepdessin of als streep langs de zijkant van een broek of rok.

Een persoon die kleding draagt van gestreepte stof wekt de indruk dat hij/zij recht door zee is, vastberaden en intellectueel. Het streeppatroon laat een analytische en ordelijke benadering van het leven zien. Bron: Dress to Impress van Thelma van der Werff

De krijtstreep

De krijtstreep is een ware klassieker en een goede investering als je een zakelijke, meer formele uitstraling wenst. Het krijtstreepdessin bestaat al heel lang. In de jaren dertig van de vorige eeuw was het krijtstreeppak modieus. Maar ook nu zie je de krijtstreep terug in de winkels. Er zijn diverse variaties, zo is de streep smal of breed en ook de afstand tussen de strepen is variabel.

Hoe geef je de krijtstreep een meer casual look?

Door te kiezen voor contrast. Bijvoorbeeld door een felgekleurd T-shirt of blouse onder je jasje te dragen. Natuurlijk kunnen het type schoenen je look ook meer downsizen. Combineer je pak bijvoorbeeld met sneakers of een andere platte schoen. Dit geeft een meer casual uitstraling dan als je een pump of de nette herenschoen draagt.

Andere voorbeelden van verticale strepen

Behalve de krijtstreep zijn er ook andere voorbeelden van verticale strepen waaruit je kunt kiezen. Een mooi voorbeeld is de broek hieronder uit de nieuwe collectie van Mart Visser. Goed te combineren met een witte of rode blouse en een mooi jasje. De lengtestreep zie je ook veel terugkomen in jurken.

De verticale streep laat je slanker ogen

Wist je trouwens dat verticale strepen verlengen? Een goede aankoop dus als je jouw postuur wilt verlengen en je slanker wilt ogen. Hoe fijner de streep en hoe smaller, hoe groter dit effect.

Kledingadvies voor jouw zakelijke garderobe

Wil jij advies om jouw zakelijke garderobe een update te geven of ben jij op zoek naar mooie adressen? Dan help ik je graag. Als stylist en personal shopper ken ik de winkels en merken die geschikt zijn voor de zakelijke look. Neem gerust contact met mij op.