Wat zijn de najaartrends in 2023?

Wat heeft de herfstmode van 2023 voor ons in petto? In dit blog vind je inspiratie om je kantoorgarderobe aan te vullen met nieuwe key-pieces. Stukken van nu die zowel stijlvol als zakelijk zijn.

Dit zijn de drie najaartrends:

Trend 1               De rok

In 2023 is de rok een belangrijk onderdeel van de meest stijlvolle herfstoutfit voor dames. Een rok is ideaal voor een zakelijke look. Er zijn verschillende rokkentrends waarin je dit najaar graag gespot wilt worden.

De ultieme klassieker is nog altijd de kokerrok. Een kokerrok vind je in veel verschillende texturen, materialen, kleuren en patronen. En niet onbelangrijk: dit model past nagenoeg bij elk figuur. De kokerrok geeft je een zakelijk en zelfverzekerde uitstraling. Ook hierbij geldt dat de combinatie met meer of minder zakelijke kledingstukken jouw look meer of minder formeel maakt. Combineer je de kokerrok met een nette blouse en pumps, dan creëer je een zakelijke, meer formele business-look. Draag je boven een kokerrok een oversized trui met een laars, dan ontstaat een meer casual stijl.

Een ander model dat je dit najaar veel gaat zien is de A-lijn rok. Dit model geeft een klokkend silhouet en is perfect als je een zogeheten peerfiguur hebt (in verhouding zwaardere bovenbenen en heupen en een slanker bovenlichaam). Dit model zag je veel in de fifties van de vorige eeuw. Door de rok te combineren met contrasterende kleuren en een stoerder jasje, geef je de rok een trendy en eigentijds imago.

Trend 2               Het gilet of de mouwloze blazer

Een kledingstuk dat we vorig jaar al veel zagen maar dit jaar ook zeker terugkomt is het gilet of de mouwloze blazer. Een gilet is een mouwloos vest dat je geweldig kunt combineren met andere kledingstukken. Van oorsprong was een gilet een mouwloos jasje en onderdeel van een pak, maar tegenwoordig is het een kledingstuk dat niet zou mogen ontbreken in je garderobe. Juist omdat het gilet een extra laagje geeft voor de frissere dagen, is het voor velen een favoriet kledingstuk.

Het gilet is veelzijdig en kun je op veel manieren dragen. Combineer je je gilet met een blouse en een zakelijke pantalon? Dan ben je klaar voor kantoor. Ga je voor een meer sportieve en casual look? Draag je gilet dan in combinatie met een jeans en sneakers. Je hebt het gilet in vele materialen, zelfs in wol en behalve een meer strak gesneden model, heb je ook oversized varianten.

Vind je een gilet nog iets te casual? Ga dan voor een mouwloze blazer. Ook een mouwloze blazer kun je op veel manieren stylen. Van formeel en zakelijk tot meer informeel en casual.

Trend 3               Power suit

Het pak! Niet alleen voor de man, maar zeker voor de carrièrevrouw van nu, een onmisbaar kledingstuk in jouw kast. Voorwaarde is wel dat het pak goed zit en de juiste pasvorm heeft. Alleen dan is er dat wow-effect. Laat je pak dus vermaken als de broek en/of het jasje niet goed past. Het fijne aan een pak is dat je met een pak direct gekleed bent. Door een pak casual of meer zakelijk te stylen, is het bovendien een super veelzijdig kledingstuk. Een ander voordeel is dat een goed gesneden pak tijdloos is en je een pak dus meerdere seizoenen kunt dragen. Werk je in een meer corporate omgeving, dan is een donkerblauw of zwart pak een goede keuze. Wil je meer knallen en durf je op de voorgrond te treden, ga dan voor een pak in een felle kleur.