Wil jij jouw carrièrekansen vergroten?

Investeer dan ook, maar vooral in jouw uiterlijke presentatie. Hoe je eruit ziet is namelijk beslist relevant als jij nieuwe stappen wilt maken in jouw loopbaan of nieuwe projecten of opdrachten wil verkrijgen.

Een van de grootste misvattingen is dat de slimsten of besten de mooiste of best betalende opdrachten krijgen. Niets is minder waar. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat jouw geloofwaardigheid voor 55 % wordt bepaald door jouw uiterlijke presentatie. Jouw stemgeluid is verantwoordelijk voor een percentage van 38 % en slechts 7 % van de eerste indruk die je maakt wordt bepaald door wat je zegt.

Natuurlijk moet je goed zijn in je vak. Dit is een randvoorwaarde. Maar er professioneel uitzien en je professioneel kleden is essentieel om in jouw carrière of business die stap voorwaarts te maken.

Een volwassen uitstraling

In veel van mijn workshops krijg ik van (jonge) vrouwen de vraag hoe zij een minder meisjesachtig en meer volwassen uitstraling krijgen. Hieronder alvast twee tips.

Tip 1 Draag een colbert

Koop een goed gesneden (bij voorkeur) getailleerd model. Dit geeft jou een volwassen en zakelijke look, zeker als je dit combineert met een nette broek of rok.

Tip 2 Draag meer effen stoffen

Kies vaker voor effen stoffen in plaats van een print. In effen stoffen heb je een zakelijker look dan als je een bloemenprint of een drukke print draagt.

Masterclass ‘Meer impact met Kleding en Kleur

Wil je meer weten of meer tips hoe jij je op en top zakelijk en elegant kunt kleden? Schrijf je dan snel in voor mijn Masterclass ‘Meer impact met Kleding en Kleur’ op vrijdag 24 mei a.s.. In deze masterclass leer ik jou de spelregels en tools hoe jij een zelfverzekerde en krachtige business-look kunt neerzetten. Meer informatie en aanmelden, klik hier.