Vier schoenentrends

Welke schoenen kies jij deze zomer voor op kantoor?

De schoen is het accessoire om jouw outfit compleet en persoonlijk te maken. Welke schoen je kiest hangt af van jouw persoonlijke smaak en van de vraag wat je graag wilt uitstralen. Maar ook van het comfort dat jij kiest of nodig hebt.

Wat zijn de schoenenhits van dit moment? In dit artikel neem ik je mee in de schoenkeuze van dit seizoen en geef ik aan welke uitstraling elke type schoen jou geeft.

KEUZE 1                        De pump

De pump is de alleskunner onder een zakelijke outfit. Het is een tijdloze schoen. Bovendien kun je de pump in elke seizoen dragen. Kortom: een must-have in jouw kledingkast. Met de kleuren zwart, donkerblauw en een nudetint heb jij nagenoeg alle kleuren die bij elke kleur outfit passen. Je hebt de pump in verschillende hakhoogten. Kijk hiernaar als draagcomfort voor jou belangrijk is. Wil je een hele dag comfortabel en zelfverzekerd kunnen rondlopen, kies dan een lagere hak (lager dan 7 centimeter). Een pump onder een jurk of pak geeft een klassieke, vrouwelijke en elegante uitstraling. Bedenk hierbij wel dat een pump met een zeer hoge hak niet altijd de uitstraling geeft die je zoekt en minder gepast kan zijn in een zakelijke omgeving.

KEUZE 2                    De slingback pump

Zijn de woorden ‘tuttig en ‘oubollig’ de associaties die je hebt met de slingback? Dan ben je niet op de hoogte van de laatste trend. De slingback is namelijk hip & happening en tegenwoordig niet meer weg te denken uit het modebeeld. De slingback kenmerkt zich door het bandje achter de hiel. Dit maakt dat de schoen iets ‘bloter’ is dan de standaard pump. Bij uitstek dus geschikt om te dragen in dit seizoen. Een tweede verschil met de klassieke pump is de hoogte van de hak. De slingback heeft in de regel een lagere hak dan de klassieke dichte pump. Uiteraard geeft dit meer draagcomfort. Wat je ook vaak ziet bij de slingback is een decoratie op de neus van de schoen. Denk hierbij aan kraaltjes of franjes. Met de slingback onder je jurk of pak zorg je voor een vrouwelijke en chique look. Een tip: kies liever geen pump met ook een open teen. Teveel blote huid oogt minder zakelijk en formeel.

KEUZE 3                    De loafer

De loafer is een echte classic en mag zeker niet ontbreken in jouw kast. De loafer is een instapper ofwel een schoen die je aantrekt zonder veters. Loafers lijken op mocassins. Het zijn namelijk allebei instappers en beide schoentypen hebben elkaar beïnvloed qua model en versiering. Het ‘officiële’ verschil tussen beiden is deze: loafers hebben een afzonderlijke, harde zool, zoals normale schoenen, terwijl de onderkant van mocassins gemaakt is van hetzelfde leer als de rest van de schoen. Net als de slingbank is de loafer vaak versierd met strikjes of flapjes. Met de loafer gooi je hoge stijlogen en krijgt je outfit een stijlvolle en vaak een meer klassieke twist.  

KEUZE 4                    De sneaker

De vercasualisering van de garderobe strekt zich ook uit naar de schoen. Zag je de sneaker voorheen alleen onder een spijkerbroek of chino, tegenwoordig is het heel gewoon om een sneaker te dragen onder een jurk of een net pak. Je hebt de sneaker in vele kleuren, zodat er altijd een sneaker is die past bij de kleding die je draagt. In de lente en zomer is een witte sneaker altijd een goed idee. Deze combineert makkelijk. De sneaker is niet alleen trendy, maar ook nog eens megacomfortabel. Je kunt er gemakkelijk een hele dag op lopen. Met de sneaker ontstaat een sportieve, natural look. Je schept zo een meer informele en minder afstandelijke sfeer.