De voordelen van een kleuranalyse

Welke kleur past bij jou? De voordelen van een kleuranalyse

Welke kleur past bij jou? De voordelen van een kleuranalyse.

Het is bijna lente. De tijd waarin veel mensen weer meer kleur willen gaan dragen. En durven dragen. Welke kleur past dan bij jou? Hoe komt het dat de ene persoon mooi staat in diepe, donkere kleuren, terwijl deze kleuren een ander juist flets en bleek maken? Het antwoord op deze vraag: omdat elke mens een eigen, uniek kleurenpalet heeft.

Kleur en uitstraling

Weten welke kleuren je mooi staan is belangrijk. De kleur van je kleding draagt bij aan hetgeen je wilt uitstralen en kan ervoor zorgen dat jouw schoonheid, persoonlijkheid en professionaliteit nog beter uitkomen. Zeker als je kiest voor kleuren die je flatteren en passen bij de (werk)situatie en jouw persoonlijkheid.

Kleding in de voor jou juiste kleuren geven je gezicht iets extra’s en maken het plaatje compleet. Ook zie je er door het dragen van de goede kleuren stralender en vitaler uit. Het omgekeerde geldt ook.Kleding in ‘verkeerde’ kleuren zorgt ervoor dat lijntjes, vlekken en oneffenheden in je gezicht meer zichtbaar worden of laten je er vermoeid, bleek of ouder uitzien. Het is dus belangrijk stil te staan bij de kleuren die je draagt en uitzoekt. Hoe weet je nu welke kleuren je wel en welke je niet goed staan?

Kleuranalyse

Door een keer een kleuranalyse te boeken!

Een kleuranalyse is een goede manier om te ontdekken welke kleuren jou mooi staan. De kleuren die je van nature bij je draagt zijn de kleuren die het best bij je passen. Het gaat hierbij om de kleur van je huid, haar en ogen. Bij een kleuranalyse wordt gekeken welke kleuren het beste kleuren of matchen bij de tint van je huid, haar en ogen. Deze kleuren vormen dan de mooiste balans en geven jou de stralende, energieke en frisse uitstraling. Een ‘natural glow’ als het ware.

Kleurensysteem: seizoenkleurtypes

Veel kleuranalisten gebruiken het systeem dat gebaseerd is op de vier seizoenen: lente, zomer, herfst of winter. Bij elk seizoen hoort een eigen, typisch kleurenpalet van zowel lichte als donkere kleuren. De meeste kleurenanalyses starten met de vraag of je een (grotendeels) warm of koel kleurbeeld hebt. Heb je een warm kleurbeeld, dan ben je in het vier seizoenensysteem een lente- of herfsttype. Hierbij hoort een palet van warme kleuren. Warme kleuren zijn kleuren met geel- en oranjetinten. Typeert een koel kleurbeeld jou? Dan ben jij in dit systeem een zomer- dan wel wintertype en passen koele kleuren het best bij jou. Koele kleuren herken je aan het blauw dat erin verwerkt is. Dit systeem is in de loop van de jaren verder verfijnd tot een 6, 10 tot zelfs 78 groepensysteem van kleuren.

Kleurkarakteristieken

Naast het onderscheid tussen koel en warm, kent kleur nog twee belangrijke karakteristieken, te weten helder- gedempt en licht-donker. Het zijn deze drie kenmerken die bij een kleuranalyse aan de orde komen en die stapsgewijs doorlopen worden.

Kleuradvies en jouw persoonlijkheid

Bij een kleuranalyse speelt ook de afstemming op de eigen persoonlijkheid een rol. Meer extraverte mensen zijn eerder geneigd zich prettig te voelen in de meer uitgesproken kleuren. Mensen met een meer introvert karakter kiezen vaker voor een meer gedempt kleurenpalet. Bij een kleuranalyse wordt dan ook zeker stilgestaan bij wie je als mens bent en wat jouw persoonlijke voorkeuren zijn. Zo kan het zijn dat je van felle knalkleuren houdt, terwijl deze kleuren je niet staan. Of andersom. Je houdt niet van de kleuren die je mooi staan. Een goede kleuranalist houdt hier rekening mee in het kleuradvies en geeft aan hoe je de kleuren, ondanks deze voor- of afkeuren, het best kunt dragen.

Voordelen van een kleuranalyse

Niet alleen geeft een kleuranalyse je inzicht in welke kleuren jij tot je recht komt. Als je de voor jou goede kleuren draagt, zul je merken dat je vaker complimenten ontvangt over je uiterlijk. Natuurlijk is dit een boost voor je zelfvertrouwen en versterkt dit je eigenwaarde.

Maar het inwinnen van een kleuradvies heeft nog tal van andere voordelen. Zo levert het je tijd- en energiewinst op. Je kunt namelijk heel gericht winkelen omdat je weet welke kleuren jou goed staan. Uiteraard bespaar je hiermee heel veel tijd. Doordat je weet wat jouw mooiste kleuren zijn, doe je minder vaak miskopen en ga je je kleding vaker dragen. Kennis van jouw mooiste kleuren is dus ook goed voor je portemonnee en het milieu. Na een kleuranalyse kun je bovendien een garderobe samenstellen met kleuren die met elkaar matchen. Hierdoor kun je meer en gemakkelijker combinaties maken. Tot slot kun je met de wetenschap van de voor jou juiste kleuren jouw eigen stijl en persoonlijkheid benadrukken. De voordelen van een kleuranalyse zijn dus legio. Het is daarom een cadeau aan jezelf om je te verdiepen in de voor jou perfecte kleurkeuzes.

Meer weten?

Wil je een begin maken met deze verdieping? En leren hoe jij je persoonlijke uitstraling kunt versterken door die kleuren te dragen die het best bij je passen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik adviseer je graag.