drie kleurtips voor een unieke uitstraling

Met deze 3 kleurtips meer kleur in je garderobe

Kleur spreekt een taal zonder woorden. Kleuren hebben een betekenis en hebben impact op jouw uitstraling. Als jij kleuren draagt die harmoniëren met jouw natuurlijke kleurenpalet en die bovendien jouw boodschap ondersteunen, versterk jij jouw uitstraling. En daarmee jouw professionele optreden. In de voor jou juiste kleuren ontstaat er een totaalbeeld dat klopt. Een beeld dat kracht en overtuiging uitstraalt. Dat ziet de ander ook.

Met kleur profileer, positioneer en accentueer je jezelf. Je laat jezelf op een unieke wijze zien. Dit maakt dat je onthouden wordt. Zo vergroot jij je carrièrekansen en de kansen op ondernemerssucces. Gebruik dus vaker en meer kleur in jouw zakelijke garderobe. Je zult zien dat dit effect heeft. Hoe je dit doet?

Graag deel ik hier 3 kleurtips met jou.

Tip 1. Draag de kleur van je ogen dichtbij je gezicht.

Laat de kleur van je ogen terugkomen in je outfit. Heb je bijvoorbeeld blauwe ogen? Dat staat het mooi als je een blauwe top of een blauw overhemd draagt. Of zoek jouw oogkleur in een accessoire (sjaal of stropdas). Let hierbij vooral op de juiste tint blauw. Deze kleurharmonie zorgt voor een vitale, stralende en energieke look. 

Tip 2. Speel met kleurcontrast in je bovenkleding

Kleurcontrast is het verschil tussen een donkere en een lichte kleur. Hoe hoger het kleurcontrast (bijvoorbeeld een donkerblauw colbert met een witte top of wit overhemd), hoe formeler en meer autoritair je zult overkomen. Kleuren die dichter bij elkaar liggen (bijvoorbeeld donkerblauw en een lichtere blauw), zorgen voor een toegankelijker uitstraling. Stem je kleurcontrast af op de vraag hoe jij gezien wilt worden.

Tip 3Lijk langer en slanker in één kleur

Met kleur kun je balans aanbrengen in je silhouet. Donkere kleuren camoufleren en lichte kleuren accentueren. Als je je outfit kiest in één kleur, toon je optisch langer en slanker. Zeker als je hierbij kiest voor een zelfde kleur schoen als je broek of jurk. Hoe dit komt? Als je één kleur draagt ontstaat er één verticale lijn, waardoor het oog van boven naar beneden gaat en niet onderbroken wordt. 

Workshops kleur

In mijn workshops en trainingen over kleur laat ik mensen zien en ontdekken wat het effect van kleur is op de eigen uitstraling. Ook vertel ik meer over de psychologie van kleur. Hierdoor weet je welke kleur je in welke situatie kunt inzetten om jouw woorden kracht bij te zetten.

Meer informatie?

Wil jij hier meer over weten? Of wil je een keer deelnemen aan een workshop? Dat kan natuurlijk. Op vrijdag 27 maart geef ik een workshop over Kleur in Leusden. Ben je management-ondersteuner, dan geef ik op dinsdag 7 april een workshop over Stijl, Kleur & Uitstraling op de Management Support Workshopdagen. Kijk op mijn website voor meer informatie of stuur mij een persoonlijk bericht via info@bernadejong.nl