Wat zijn de voordelen van een kleuranalyse?

Vorige maand mocht ik als imago- en kleurstylist aanwezig zijn op het careerfestival van de Vrije Universiteit. Hier gaf ik studenten van de faculteiten Bedrijfskunde en Rechten een individueel kleuradvies, zodat zij stralend en kleurrijk hun loopbaan kunnen starten. Op deze wijze kunnen zij zich onderscheiden. Natuurlijk is dit belangrijk als je als young professional de arbeidsmarkt betreedt. Zelf heb ik ook rechten gestudeerd aan de Vrije Universiteit. Hoe mooi is het om na zoveel jaar terug te zijn op deze universiteit en als imago-expert jonge mensen te adviseren over de kracht van kleur.

Voordelen van een kleuranalyse

Iedereen zou tenminste één keer in zijn of haar leven een kleuranalyse moeten boeken. Waarom? 

  1. Na deze analyse ken je de kleuren die het beste bij je passen en je echt goed staan.
  2. Je weet welke kleuren je mooi met elkaar kunt combineren.
  3. Je begrijpt hoe je deze kleuren kunt toepassen in je garderobe. 
  4. Je weet beter de kledingitems te kiezen die jou goed staan en doet daardoor minder miskopen.
  5. Je winkelt efficiënt. Moeiteloos ga je naar het rek met de voor jou beste kleuren. Voor mij zijn dit de koele kleuren, de kleuren gemengd met blauw.

Krachtige en kleurrijke businesslook

Regelmatig geef ik ook workshops voor bedrijven, waarin ik medewerkers de spelregels leer van een kleurrijke en krachtige businesslook. Want ook in de zakelijke werkomgeving is het belangrijk de voor jou juiste kleuren te dragen. Niet alleen woorden en lichaamstaal brengen een boodschap over, maar ook de kleur van de kleding die je draagt. Kleuren hebben een betekenis. Door bewust te kiezen voor kleuren die bij je kleuren en passen bij de boodschap die je wilt overbrengen, kom je krachtig en stijlvol over. En draag je krachtig en kleurrijk je expertrol uit.

Kleuranalyse als cadeau

Maak dus werk van kleur en geef jezelf een keer een kleuranalyse cadeau. Het is niet alleen leuk om te ontdekken wat jouw mooiste kleuren zijn. Het is een investering die zichzelf terugverdient. Je krijgt een garderobe met kleding die je qua kleur moeiteloos met elkaar kunt combineren. Na een kleuranalyse doe je minder miskopen. Je laat je minder snel verleiden om kleding te kopen in een kleur die nu in de mode is, maar je niet goed staat. Kortom, je maakt slimmere keuzes en bespaart dus tijd, geld en bakken frustratie doordat je niet langer thuiskomt met een item in een kleur die met geen ander kledingstuk in je kast matcht.

Benieuwd naar jouw mooiste kleuren? Boek bij mij dan een kleuranalyseJe krijgt er geen spijt van.