Een terugblik op mijn eerste jaar als ondernemer als imago-expert!

Hoe is je eerste jaar gegaan als zelfstandig ondernemer? Deze vraag stelde mijn gesprekspartner mij deze week. Ik antwoordde: ‘Interessant, ik heb mooie opdrachten mogen doen. Maar soms ook lastig, omdat je veel zelf moet uitvinden. Een eyeopener is om een aantal zaken uit te besteden waarin anderen beter zijn. Dit scheelt veel frustratie, tijd en energie, zodat ik me kan richten op datgene waar ik goed in ben.’

Berna de Jong Kleur & Stijl

Een jaar geleden ben ik mijn bedrijf gestart, Berna de Jong Kleur & Stijl, na ruim 25 jaar in loondienst te zijn geweest. De maand september had ik bewust gekozen. September is de maand waarin ik jarig ben en de modemaand van het jaar. En op de eerste dag dat ik met mijn bedrijf begon, had ik direct mijn eerste opdracht. Hoe leuk is dat.

Ik ben heel blij dat ik nu mijn passie volg. Mijn passie voor kleur, kledingkeuze en het adviseren van vrouwen en mannen over de voor hen juiste kledingkeuzes en kleuren. En dankbaar voor alle steun en hulp van mijn dierbaren. Vaak is de hulp heel praktisch, zoals de redactionele schrijftips voor mijn blogs en de website weetjes die ik leer van mijn jongste zoon.

Victor & Rolf

Wekelijks omring ik me ook met boeken, tijdschriften over mode en als het even kan zit ik op first row bij de vele modeshows die er deze maand zijn. Ook bezoek ik tentoonstellingen over mode. Deze maand bezocht ik de tentoonstelling van Victor & Rolf in de Kunsthal in Rotterdam. Wat een mooie creaties maken zij. Gewoon kunst! Hoe dit duo zich laat inspireren door wat er in de wereld gebeurt en dit vertaalt naar kleding, is indrukwekkend. Zo was er een jurk van tule waarin gaten geknipt waren, als verwijzing naar de kredietcrisis. Kredietcrisiscouture! Hoe origineel, en ook zo mooi gemaakt. Dit ontwerpersduo heeft ook een herkenbare signature, de strik. Verwerkt in de trouwjurk van Mabel, maar ook in hun logo en vele andere creaties. Prachtig.

Volgende maand is er een andere modeontwerper die in de schijnwerpers staat. De documentaire van Alexander Mc Queen. De Britse ontwerper die helaas al jong is overleden. Een aantal jaren geleden bezocht ik in Londen zijn tentoonstelling. Dit was een ware rollercoaster van indrukken, zeer extravagante mode en schoenen met duizelingwekkende hakken. 

Het komende jaar start ik met een blogreeks waarin ik maandelijks een vrouw in the picture zet die vertelt over haar kledingstijl en welke keuzes zij maakt voor kleding en kleur. Ik hoop dat dit je zal inspireren.