Wat worden de kledingtrends voor het najaar 2018?

broekpak in ruitpatroon

Het najaar, de start van een nieuw modeseizoen. Ben je ook zo benieuwd naar de nieuwe kledingtrends en modekleuren? Welke trends en kleuren passen bij jou? Hoe kun je de nieuwe trends combineren met je eigen garderobe? Op deze vragen krijg je de antwoorden in mijn nieuwste blog. In dit blog beschrijf ik een aantal trends en kleuren die dit najaar het modebeeld bepalen.

Trend 1  De ruitbroek

Dit najaar is het ruitpatroon en dan met name de ruitbroek populair. Bijna alle merken hebben de ruitbroek in hun collectie. Vaak heeft de broek ook een contrasterende lengte bies aan de zijkant. De ruit heeft een klassieke uitstraling, zeker als je ook kiest voor een bijpassend colbert in dezelfde stof met daaronder een blouse of coltrui. Zelf investeer ik graag graag in zo’n broekpak. In een broekpak kom je stijlvol, vrouwelijk en professioneel over. Prima voor kantoor dus. Natuurlijk kun je de ruitbroek ook op een andere manier combineren. Draag je de ruit met een grof gebreide trui en sportieve schoen, dan krijg je direct een meer casual look. Kijk wat bij jou, bij de rest van jouw garderobe en jouw leefsituatie past. Op die manier draag je een item veel vaker en langer.

Trend 2  De dierenprint

Ook de dierenprint, van luipaardprint tot zebra, blijft het modebeeld domineren. Deze print associeer je misschien met ‘ordinair’ of ‘too much’. Toch kun je deze print heel stijlvol dragen. Hoe? Door de print op de juiste manier te combineren. Zo droeg Angela Groothuizen, jurylid bij the Voice, een prachtig groen broekpak met een top in een bruine luipaardprint. Krachtig en stijlvol, juist door de combinatie met het klassieke pak. En vanwege de kleurencombinatie (bruin met groen) apart, gedurfd en onderscheidend. Ben je zelf geen fan van een broekpak? Combineer de dierenprint dan met een sportiever item zoals een spijkerbroek.  Zeer trendy en bovendien modieus. Ben je (nog) niet klaar voor een kledingstuk in een dierenprint? Laat deze trend dan voor wat het is. Of kijk of je blij wordt van een accessoire zoals een tas of schoen in een dierenprint. Een nette pantalon of spijkerbroek erbij, en voilà! Je komt fashionable voor de dag.

Trend 3    Kleur groen

We zien veel kleur dit seizoen. Rood, oranje, blauw, roze. Maar een echte trendkleur dit seizoen is de kleur groen. De kleur groen zie je in veel schakeringen, van de meer warme schakeringen zoals olijf- en mosgroen tot de meer koele tinten groen. Een zeer bijzondere kleur is de kleur quetzalgroen. Deze kleur is vernoemd naar de quetzal, de nationale vogel van Guatemala. Dit is een koele kleur die vaak prachtig staat als je een koel kleurbeeld hebt. Deze kleur is goed te combineren met de kleuren grijs, bruin en zwart.

Trend 4         Kleur geel

Ook de kleur mosterd- of kerriegeel is een belangrijke modekleur dit najaar seizoen. Kerriegeel is een warme kleur en staat mooi bij andere warme kleuren, zoals bruin of groen, maar kleurt ook goed bij zwart. Ga jij stralen in warme kleuren? Dan is dit heel waarschijnlijk een topkleur voor jou.

Trend 5         De mouw

De mouw is nog steeds een echte blikvanger. Veel collecties hebben blouses, truien of jurken met een wijd uitlopende mouw, een pofmouw of gesmogd met kant. Ook pailletten, strikken en linten zijn populair. Als je houdt van een vrouwelijke en romantische stijl, zijn dit goede items om aan te schaffen. Maxima is ook dol op creaties met een bijzondere mouw. Zij draagt vaak outfits waar de nadruk ligt op de mouw. En, het staat haar fantastisch!

Wil jij een nieuwe garderobe en een eerlijk kledingadvies? Ik ga graag met je mee als personal shopper.