Drie trends van deze zomer

Wat draag je deze zomer? Drie trends

Het is volop zomer. Voor velen is dit de meest fijne periode in het jaar. Het seizoen waarin we veel buiten zijn, vakantie vieren en de terrassen weer vol stromen. De zomer is ook het seizoen waarin we meer kleur willen dragen.

Wat zijn de nieuwe zomertrends en hoe kun je deze toepassen in je zakelijke garderobe? In dit blog ga je dit ontdekken.

Trend 1                           De pofmouw

De pofmouw is weer terug van weggeweest en ga je dit seizoen overal zien. Bijna elke top of jurk bevat deze bijzondere mouw. De pofmouw wordt ook wel ballonmouw genoemd en herken je aan een mouw die heel wijd is in het midden. Dit seizoen is de pofmouw één van de must-haves in je garderobe.

De pofmouw komt in vele vormen en maten, printen en kleuren. Bij deze trend is het belangrijk dat je de proporties in je silhouet in de gaten houdt. Omdat de pofmouw volumineus is en de bovenkant breder maakt, combineer je dit het liefst met een slanke bottom.  Onthoud hierbij de stijlregel: wijd gecombineerd met strak.

Voor een informele gelegenheid of casual look, draag je de pofmouw met een jeans. Dit mag zowel een highwaist, flared jeans of skinny jeans zijn. Dit kan allemaal. Wil je een meer formele en elegante uitstraling, pak dan je kokerrok uit je kast.

Trend 2                           De kleurencombinatie roze met beige- en zandtinten

De kleur roze wordt geassocieerd met vrouwelijkheid, zachtheid en zorgzaamheid. Voorheen werd deze kleur vaak gecombineerd met de kleuren wit, blauw, grijs of zwart. Dit zijn kleurencombinaties met een hoog kleurcontrast. Dit jaar zoeken we een zachter contrast en zie je de kleur roze veel gecombineerd met beige- en zandtinten. Dit geeft een origineel en verrassend kleurenpalet.

Op Koningsdag gaf koningin Maxima de aftrap aan deze kleurencombinatie. Onze Koningin was op deze dag gekleed in een helderroze jurk die zij combineerde met een mantel in een beigekleur. Een prachtige kleurencombinatie en tevens origineel en chique. Hiermee liet Koningin Maxima zien dat ze on trend is en zeer goed weet hoe zij stijlvol en opvallend voor de dag kan komen.

In de kleurencombinatie roze/beige kun je de kleur roze de hoofdrol laten spelen. Hierdoor val je op en ben je goed zichtbaar. Zeker als je voor een meer uitgesproken kleur roze gaat, zoals fuchsia. Wil je iets meer op de achtergrond blijven? Kies dan voor de pastelkleur roze. Of zet de kleur beige centraal in je outfit en zoek de roze accenten in accessoires zoals de schoen.

De kleur roze kan als te lieflijk of als te zacht worden ervaren. Wil je dit voorkomen en werk je in een zeer zakelijke omgeving, ga dan voor een effen kleur roze en/of beige. Effen stoffen geven je een meer professionele uitstraling dan een (drukke) bloemenprint of paisleymotief.

Een fijne bijkomstigheid is dat de juiste kleur roze je er gezond en vitaler uit laat zien. Ook lijk je in kleur roze jonger (mits de juiste kleur roze). Roze geeft namelijk een gloed op je gezicht die verjongend werkt.  

Trend 3             Glans

Naast kleur wordt dit seizoen ook met stof geëxperimenteerd. En wel met: glans. Je ziet blouses, tops en jurken in satijn – en in zijde stoffen. Satijn is een weeftechniek, ook wel atlasbinding genoemd, die zorgt voor een soepele en glanzende stof. Door de glanzende look ziet de stof er stijlvol en zacht uit. Satijn is heel soepel en voelt daardoor zacht op de huid. Daarnaast heeft satijn een chique uitstraling.

Zijde is een stof gemaakt van de zijderups en dus geen weeftechniek. Zijde is kostbaar omdat het een natuurlijk product is. Net als satijn is de stof zacht voor de huid en geeft het een elegante look.

Glans heeft ook de eigenschap dat het je op de voorgrond zet. Het oog gaat direct naar glans. Glans benadrukt je silhouet en die delen van je lichaam waarop je het draagt. Wil je het accent leggen op deze delen? Kies dan voor glans. Wil je dit juist niet, laat glans dan achterwege en draag liever een matte stof.

Glans is feestelijk en staat voor elegantie en vrouwelijkheid. Vanwege de glamorous uitstraling is mijn advies om deze stof in een werkomgeving gedoseerd toe te passen. Een top in een glansstof, prima! Wees voorzichtig met een gehele outfit in glans, zoals een jurk of broekpak. Dit is vaak too much, waardoor je in een werkomgeving uit de toon kunt vallen.

Speel met de elementen van kleding

Samenvattend kunnen we zeggen dat de nieuwe zomertrends de vrouwelijke kracht, vrolijkheid, feestelijkheid en energie benadrukken. Roze, een zomerse en echte vrouwelijke kleur. De pofmouw als een typisch vrouwelijk kledingstuk en glans voor de feestelijke en elegante uitstraling.