drie najaartrends 2022

Drie nieuwe najaartrends

Het is herfst en dat weten we. Het is koud, nat en de dagen worden korter. Precies de juiste tijd om jouw zakelijke garderobe aan te vullen met de trends van het seizoen. Benieuwd naar de nieuwe modetrends van dit seizoen? In dit blog zet ik de drie meest in het oog vallende trends voor je op een rij. Ook geef ik je tips hoe je de trends kan toepassen in je zakelijke garderobe.

Najaarstrend 1                      Leer

Misschien is leer niet het eerste waaraan je denkt bij een professionele garderobe. Leer heeft het imago van stoer, sexy en uitdagend. Niet direct de look die je zoekt voor een zakelijke uitstraling. Toch is leer een perfecte keuze om toe te voegen aan je kledingcollectie. Een leren kokerrok of leren broek met daarop een blouse of mooie top is een prachtige combinatie om te dragen op kantoor. Zo creëer je een elegante look. Weet bovendien dat leer super comfortabel draagt en uitstekend isoleert. Leer is dus behaaglijk warm. Niet onbelangrijk nu de herfst is begonnen.

Najaarstrend 2                      De kleur roze

De tweede trend voor aankomend seizoen. De kleur roze is een perfecte kleur om te gebruiken als een accentkleur. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte broek met blazer en een roze top of combineer een grijze rok met roze trui. Bruin met roze doet het ook altijd goed. Onthoud dat je in kleur zichtbaar bent en op de voorgrond treedt. Door kleur toe te voegen aan je outfit, val je op en word je sneller onthouden.

Najaarstrend 3                             Stof tweed

Tweed is een wollen stof uit Groot-Brittannië. Omdat de stof zeer dicht wordt geweven, is tweed goed bestand tegen wind- en water. Geweldige eigenschappen dus voor ons gure najaarsklimaat. Vaak zie je tweed terug in meer klassieke kledingstukken, zoals een broekpak, blazer of rok. Is de klassieke kledingstijl jouw favoriet? Dan zul je dit seizoen zeker slagen bij de aanschaf van nieuwe businesskleding. Trendy en classy!

Koop bewust

Koop niet lukraak dat nieuwe trendy kledingstuk, maar beoordeel of het kledingstuk past bij jouw kledingstijl. Je hoeft niet met alle trends mee te doen. Kijk altijd of een nieuw kledingstuk past bij jou en bij de rest van je garderobe. Alleen op die manier draag je al je kleding en voorkom je dat er ‘eenlingen’ ongedragen in de kast blijven hangen.