vijf ultieme zomeroutfits

Vijf ultieme zomeroutfits voor op kantoor

Zomers en professioneel gekleed gaan geeft veel vrouwen kledingstress. Wat kan nu wel en wat is niet of minder gepast op kantoor.  Vind jij het ook lastig om met mooi weer te bepalen wat je aantrekt? Sta je urenlang voor de kast en twijfel je wat nu wel kan en wat niet? In dit artikel bespreekt imagostylist Berna de Jong vijf ultieme kantoorlooks voor de zomer. Ook krijg je tips wat je beter wel en niet kunt doen qua kledingkeuze in dit jaargetijde.

Outfit 1           Het zomerpak

Met stip op 1: het zomerpak. Een pak is elegant, vrouwelijk en professioneel. Het fijne aan een pak is dat het direct gekleed en verzorgd staat. Houd je van uitgesproken? Pak dan uit in een felle kleur zoals rood. Zo trek je direct de aandacht. Is een felle kleur niet iets voor jou. Dan is een lichte kleur zoals lichtblauw of lichtgroen ook een goed idee. Een pak gaat uiteraard goed samen met pumps en een nette blouse. Is jouw werkomgeving of de werksituatie minder formeel, combineer het pak dan met een T-shirt met sneakers. Uiterst comfortabel en toch netjes.

Outfit 2         De pantalon met wijde pijp

Een broek met wijde pijp zit comfortabel, is stylish en staat nagenoeg elke vrouw. Maak je outfit af met een nette blouse of top. Een top met korte mouw kan zeker. Werk je in een meer formele omgeving, dan is een blouse met langere mouw  vaak meer gepast al dan niet gecombineerd met een jasje. Onthoud hierbij dat hoe minder blote huid je ziet, hoe zakelijker je overkomt. Om die reden zijn spaghetti-bandjes een no-go. Een top met spaghettibandjes is té informeel en is binnen (nagenoeg) elke professionele werkomgeving onvoldoende representatief.

Outfit 3         Een zomerjurk

Een goede zomerjurk is ideaal in de zomer. Een valkuil is dat veel vrouwen een te luchtige jurk of een te korte jurk kiezen. Bewaar typische zomer- of strandjurkjes, jurken met spaghettibandjes of een asymmetrische mouw voor het strand of de vrije tijd. In een zakelijke omgeving geldt als stelregel: niet te kort, niet te strak, niet te bloot en niet te kort. Deze stelregel geldt het gehele jaar door, dus ook in de zomer. Knielengte is voor een jurk of rok de goede lengte. Iets boven de knie kan ook. Wel of geen panty’s? Werk je in een corporate omgeving, dan zijn panty’s meestal een must. Maar dat geldt niet voor alle functies of binnen alle branches. Kies je voor mouwloos, draag dan bij voorkeur een dichte schoen.

Outfit 4         Het zomercolbert

Draag je een jasje dan geeft dit direct een zakelijke upgrade aan je uitstraling. Zorg er dus voor dat je een paar mooie colberts in je kast hebt hangen. Een jasje is ook een ideaal kledingstuk als het op kantoor vanwege de airco koud aanvoelt. Ook kun je het dragen boven een mouwloze jurk of top.  Met een jasje creëer je direct een zakelijke en meer afstandelijke look die soms nodig is. Vind je een jasje knellen? Ga dan op zoek naar een colbert die gemaakt is van scubastof. Deze stof rekt mee en is daarom super comfortabel.

Outfit 5       Een jumpsuit

Een jumpsuit is modieus, maar is tegenwoordig zeker een kledingitem om je zakelijke garderobe mee aan te vullen. Belangrijk is hierbij wel om de juiste stof en snit te kiezen. Ga voor een wat steviger stof, kies een jumpsuit in een effen kleur en bij voorkeur een model met lange mouw. Doordat je boven en onder één kleur draagt, geeft een jumpsuit visueel ook een verlengend en slanker makend effect. Natuurlijk kun je boven een mouwloze jumpsuit ook een jasje dragen om zakelijk voor de dag te komen.