trendkleur groen

Trendkleur groen

De kleur groen is een ware trendkleur en aan een opmars bezig. De kleur is geliefd, niet alleen voor het interieur, maar ook voor kleding. En dat is niet zo gek! De kleur groen staat bekend als een rustgevende, ontspannende kleur. In de huidige drukke en onzekere tijd is het kiezen voor groen in je outfit dus zeker geen slecht idee.

Betekenis van kleur groen

De kleur groen staat voor harmonie en balans. Het is de kleur van de natuur die het zenuwstelsel ontspant en honger onderdrukt. Groen is rustgevend en kan de bloeddruk verlagen. Om die reden wordt de kleur groen geassocieerd met gezondheid, heling en balans. In operatiekamers overheerst deze kleur door de rustgevende werking, zowel voor de patiënt als voor de chirurg.

Groen is het toevluchtsoord voor het drukke leven en een kleur die ons helpt om te ontspannen en op te laden. Niet voor niets staat de kleur groen symbool voor de natuur, het milieu en voor algemeen welzijn.

Kleurenleer

Groen is een secundaire kleur en ontstaat door de kleuren blauw en geel te combineren. In de kleurenvolgorde van de regenboog vormt de kleur groen het midden tussen de warme kleuren aan de ene kant en de koele kleuren aan de andere kant. Het slaat als het ware een brug tussen de warme en koele aspecten. Deze positie verklaart de harmoniserende en vitaliserende werking van de kleur groen. Complementaire kleuren zijn kleuren, die tegenover elkaar liggen op de zogenaamde kleurencirkel van Johannes Itten. Voor de kleur groen is dit de kleur rood.

Hoe draag je de kleur groen in zakelijke outfits?

Groen is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt bij een zakelijke garderobe. Toch is het een prima kleur om te dragen op kantoor. Met welke kleuren kun je groene kleding combineren? En welke tinten groen kennen we?

Kleurencombinaties met de kleur groen

De kleur groen past goed bij de kleuren zwart en grijs. Zeker voor de winter is dit een geslaagde kleurencombinatie. Denk bijvoorbeeld aan een groene blouse met een zwarte broek en hak. Deze kleurencombinatie geeft een koele, professionele uitstraling en is dus perfect als kantooroutfit.

Dit seizoen zijn bruin- en cameltinten populair. Deze kleuren werken zeer goed samen met groen en geven je een zachtere, meer toegankelijke uitstraling. Combineer de kleur groen bijvoorbeeld met een camelkleurige jas of broek. Zo heb je een trendy en unieke stijl te pakken.

De kleur rood is de complementaire kleur van groen. Dit betekent dat de kleuren groen en rood elkaar versterken. Als je de kleuren rood en groen in een outfit combineert, maakt dit de kleur groen nog groener en de kleur rood nog roder. Is zichtbaarheid en aandacht belangrijk? Dan kan een rood-groen combinatie voor jou een goede keuze zijn.

Houd je van (dieren)prints? Dan vormt de kleur groen hiermee een perfecte match. Een originele keuze en een echte blikvanger.

Experimenteer met groen

Ben jij op zoek naar een nieuwe kleur voor jouw zakelijke garderobe? Experimenteer dan eens met de kleur groen en kijk hoe je deze kleur kunt inzetten voor het realiseren van jouw doelen.