SLIM KLEDING KOPEN IN DE SALE

De uitverkoop is bij een groot aantal winkels gestart. Dan is het verleidelijk om veel kleding te kopen. Marieke schreef mij dat ze dan vaak geneigd is kleding te kopen die ze uiteindelijk toch niet draagt. Omdat het kledingstuk nergens bij past of toch niet haar stijl is. Zo jammer!
Hoe kun je voorkomen dat je met kleding thuiskomt die je maar één of twee keer draagt of misschien wel nooit? Wat kun je beter doen? In dit blog deel ik vijf tips die jou kunnen helpen om in de sale slimme aankopen te doen.
Tip 1  Shop met een lijst

Check je kledingkast en bekijk welke items je in jouw garderobe mist. Zo koop je heel gericht en kom je niet thuis met kledingstukken die je al hebt.

Tip 2   Draagt het kledingstuk bij aan jouw succes?

Stel jezelf eens de vraag of de broek, blouse, overhemd of jurk past bij jouw uitstraling of bijdraagt aan jouw zakelijke succes. Past het item bij jou en jouw kledingstijl? Had je het kledingstuk ook gekocht als het niet in de sale was? Laat je leiden door jouw stijl in plaats van wat in de mode is. Bedenk wat je wilt uitstralen en wat hierbij past. Op die manier creëer je een weergaloze passende garderobe.

Tip 3 Koop een mooie extra jas

Met onze verschillende seizoenen draag je bijna altijd een jas. In ons klimaat kun je dus geen jassen genoeg hebben. Bekijk in je kast welke type jas je nog mist in je garderobe. Denk aan een lange rechte jas voor over een jurk of pak. Of kies een jas met een opvallende print. Een trenchcoat is altijd een goede keuze. Deze jassen zijn tijdloos en raken nooit uit de mode.

Tip 4  Doe geen concessies aan kwaliteit of aan draagcomfort

De verleiding is groot om het kledingstuk te kopen puur en alleen omdat het artikel zo veel is afgeprijsd. Doe dit toch niet. Blijf kritisch. Let op kwaliteit en het draagcomfort. Deze factoren zijn zeer bepalend hoe vaak je een kledingstuk gaat dragen.

Tip 5  Investeer in een paar nieuwe schoenen

Schoenen maken je outfit af. Dit is dan ook de tijd om een paar nieuwe schoenen te kopen. Durf eens voor een knalkleur te gaan.

Meer tips?

Wil je meer weten of persoonlijk advies? Boek dan een kleur- of stijladvies. Of volg mijn Masterclass ‘Meer impact met kleding en kleur‘ op 28 juni 2019. Er zijn nog een paar plekken vrij.