3 STYLINGTIPS VOOR EEN ZELFBEWUSTE UITSTRALING

Vorige week ontmoette ik Monumentenfotograaf Léontine van Geffen-Lamers op de netwerkbijeenkomst van Entre-Femmes ’t Gooi. Zij sprak op deze bijeenkomst over haar boek ‘Powervrouwen in beeld’. Dit keer geen boek over Maxima, Linda de Mol of Michelle Obama, maar een boek over 23 ‘gewone’ Nederlandse vrouwen. Vrouwen van wie de schrijfster vindt dat zij krachtige vrouwen zijn en daarmee bijzonder om hun verhaal te laten vertellen.

Een deel van de opbrengst van het boek gaat naar de organisatie ‘Free a girl’. Free a Girl is een internationale organisatie die strijdt tegen kinderprostitutie en straffeloosheid. Behalve aandacht voor de organisatie Free a girl wil de schrijfster Nederlandse vrouwen ook oproepen om trots te zijn op wie zij zijn, op wat zij bijdragen en betekenen in de wereld. ‘Veel vrouwen maken zich onnodig klein’, aldus Leontine. ‘Dit is niet nodig. Wees trots op wie je bent.’ 

MAAK JE NIET KLEIN IN JE UITERLIJKE PRESENTATIE

Ook in mijn werk zie ik dat veel Nederlandse vrouwen last hebben van bescheidenheid. Veel vrouwen maken zich ook in hun uiterlijke presentatie onnodig klein. Niet willen opvallen, bang zijn om overdressed te zijn, zijn geluiden die ik heel vaak hoor van mijn klanten. Ik vind dit zo jammer en zie dit als een gemiste kans. Juist voor vrouwen. Waarom? Omdat een vrouw nog altijd meer dan een man wordt beoordeeld op het uiterlijk. Het is dan belangrijk dat jouw uitstraling klopt en aansluit bij jouw boodschap. Zo zet jij je verhaal kracht bij en heb je impact, waardoor jij je kansen op succes vergroot.

DRESS UP

Ik wil vrouwen (en natuurlijk ook mannen) oproepen om deze angst voor overdressed te zijn te laten varen. Durf te schijnen. Dress up en kleed je juist vaker mooi aan. Niet alleen voor dat ene feestje, maar juist ook voor je werk. Goed gekleed gaan geeft je kracht, zelfvertrouwen en autoriteit. Het sterkt je zelfvertrouwen en daarmee jouw performance. Het helpt je om effectiever te opereren en geeft je impact, waardoor jij je kansen op succes vergroot.

Ik geef je DRIE STYLINGTIPS die jou kunnen helpen krachtig uit de verf te komen.

1 Draag kleuren die jou flatteren

Kleur is zeer bepalend hoe je overkomt. Kleuren versterken jouw uitstraling als je de voor jou juiste kleuren draagt. Dit zijn de kleuren die het mooist kleuren bij jouw haarkleur, oogkleur en huidkleur. Weet je zelf niet goed welke kleuren dit zijn? Investeer dan in een kleuradvies. Na dit advies weet je welke kleuren jou laten stralen en hoe je kleuren met elkaar kunt combineren. Over het algemeen is het mooi om de accentkleuren van jouw kleurpalet dicht bij jouw gezicht te dragen.

2 Let op stof en de textuur van een stof

Let bij het kopen van kleding niet alleen op de kleur of het model, maar ook op de stof en de textuur (ruw of glad). De stof is een belangrijk onderdeel hoe kleding valt en daarmee hoe je eruit ziet. Zware, stevige stoffen zoals stevige katoen, corduroy, leer of fluweel zijn bijvoorbeeld minder geschikt bij een voluptueuzer figuur. Bij dit figuur zijn soepel vallende stoffen vaak een betere keuze.

3 Accentueer je sterke kanten

Goed gekleed gaan draait om balans en niet om de ideale confectiemaat. Met vorm, print, kleur en details kun jij balans aanbrengen in jouw figuur. Draag kleding die jouw sterke kanten benadrukt, die jouw silhouet in balans brengt. Heb je brede heupen of brede bovenbenen en een smalle taille? Draag een jurk of broek die jouw taille benadrukt en wijd uitloopt. Je gebruikt hiervoor de A-lijn. Voor de heren. Heb je een breder postuur, ga voor een colbert met twee knopen. De heren met een smal postuur kunnen heel goed een double-breasted jasje kiezen. Deze laat de schouders en de borst breder lijken.

Ken jezelf. Weet wie jij bent, wat jou speciaal maakt en hoe jij kleding en kleur daarbij kan laten aansluiten. Dan ben je zichtbaar jezelf en laat jij kleding voor je werken, omdat de kleding jou siert.

Meer weten?

Wil jij meer weten over Kleur, Imago of Stijl of graag een uitgebreid persoonlijk kleur- of stijladvies? Neem dan contact met mij op of meld je aan voor één van mijn workshops. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor mijn Masterclass ‘Meer Impact met Kleding en Kleur‘ op vrijdagmiddag 28 juni a.s..