zakelijk en stijlvol gekleed op de werkvloer

Niets mis met dressing-up!

Geregeld krijg ik als imagostylist de vraag gesteld, ‘ik wil me graag zakelijk kleden maar ik wil niet overdressed zijn’. Hoe doe je dit? Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Wat is ‘overdressed zijn’ eigenlijk? Hoe ziet dit eruit?
OVERDRESSED?

Ik merk dat ik toch verbaasd blijf over deze vraag. Want waarom is men (althans zo merk ik in Nederland) zo bang om ‘overdressed’ te zijn? Waarschijnlijk houdt dit deels verband met onze calvinistische inslag, ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’. Maar ja, je ‘gewoon kleden’ kan saai ogen en is ook niet altijd voldoende zakelijk.

UNDERDRESSED

Veel vaker valt het mij op dat mensen op de werkvloer ‘underdressed’ zijn. Te casual, te informeel én te weinig zichtbaar. Zeker voor een eerste belangrijke ontmoeting is het essentieel stil te staan bij je uiterlijke presentatie. Jouw verhaal begint namelijk zodra je ergens binnenkomt. De welbekende eerste indruk wordt voor 55 % gevormd door jouw visuele uitstraling en lichaamstaal. Met deze kennis is het belangrijk om aandacht te besteden aan jouw presentatie. Door jouw kleding en kleur met zorg uit te kiezen, ben je herkenbaar. Kleding die past bij jouw rol, bij jouw silhouet en bij de gelegenheid.

Is het niet veel belangrijker om jezelf de vraag te stellen, hoe zorg ik ervoor dat ik er zakelijk en stijlvol uit zie? Op die manier ben je in het vizier, wek je vertrouwen en wordt je sneller serieus genomen.

Fashion Statements

Afgelopen week bezocht ik de tentoonstelling ‘Fashion Statements’ in het Amsterdam Museum. Aan de hand van zes Fashion Statements laat deze tentoonstelling zien hoe de tijdgeest de rol van kleding en het modebeeld bepaalde en nog steeds bepaalt. Je ziet historische kostuums uit de achttiende en negentiende eeuw tegenover de creaties van zes eigentijdse ontwerpers. Bijzonder aansprekend vond ik de ontwerpen van Marga Weimans. Super uitgesproken en passend bij het thema ‘More is More’. Overdadig, volumineus en uitgesproken.

Tot slot geeft de tentoonstelling ruimte aan zes mensen die een zeer eigen en uitgesproken kledingstijl hebben. Zo is er onder andere een dame die alleen kleding draagt uit de jaren dertig en veertig. Omdat ze deze kleding mooi vindt. Ze waardeert deze kleding vanwege het vakmanschap, de kwaliteit en de uniciteit.

Deze tentoonstelling is een aanrader. Laat je inspireren door deze prachtige modecreaties en vraag je niet langer af of je kleding ‘too much’ is. Durf te schijnen en dress up. Zo maak jij het verschil! En wil iedereen jou leren kennen.

Summerclass Meer impact met Kleding en Kleur

Wil je meer weten hoe jij je stijlvol en zakelijk kunt kleden? Schrijf je dan snel in voor mijn Summerclass ‘Meer impact met Kleding en Kleur op vrijdag 30 augustus a.s.. Deze Summerclass is bedoeld voor de vrouwelijke professional of ondernemer die in haar uitstraling het verschil wil maken. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij.