Met deze drie tips minder last van kledingstress?

Help, ik heb niets (geschikts) om aan te trekken naar die belangrijke bijeenkomst of gelegenheid? Heel vaak vertellen klanten mij dit. Of ik krijg een foto toegestuurd met de vraag: ‘Kan deze jurk naar dit event?’ Veel klanten hebben een kast vol kleding, maar staan toch elke keer vertwijfeld voor de kast omdat die ene jurk of te bloot, te kort, te felgekleurd is. Of de klant draagt alleen spijkerbroeken en merkt dat hij of zij geen kleding heeft voor dat belangrijke congres of event?

Geregeld gaat mijn klant dan nog snel naar de winkel om die geschikte jurk of nette broek te kopen of zelfs een heel pak. Bijzonder tijdrovend, zeker als je je ook nog moet voorbereiden op je verhaal of speech. Uiteraard geeft dit ook veel stress. Niet altijd vind je dan die jurk of dat pak. Of heb je kleding gekocht die toch niet bij je past en heel onwennig voelt. Is dit herkenbaar voor je?

In dit blog geef ik je 3 KLEDINGTIPS die ervoor zorgen dat jij de eerstvolgende bijeenkomst niet misgrijpt in jouw kast, maar er zonder moeite de geschikte outfit uittrekt. Hoe je dit doet? Door te investeren in de juiste items. Items die tijdloos zijn en stijlvol.

Tip 1 De ‘altijd goed jurk’

Zorg ervoor dat je een aantal ‘altijd goed jurken’ in de kast hebt hangen. De altijd goed jurk is een jurk die voor meerdere gelegenheden geschikt is. In de regel is dit een effen (donkergekleurd) exemplaar met een mouw. Als je een jurk met mouw (bij voorkeur driekwart mouw) kiest, hoef je er niet persé een vestje of jasje overheen te dragen. Als model raad ik je aan te kiezen voor een goed zittende penciljurk (kokerjurk) of een jurk in een A-lijn model. In de meeste gevallen is en blijft dit een geschikt model. Kies je jurk niet te kort. Vaak is een jurk op knielengte een gepaste lengte. Dit geeft een professionele look en daardoor ook zelfvertrouwen.

Draag je liever geen jurk? Investeer dan in een pak. Een pak is ook voor de vrouw een geschikte zakelijke outfit.

Voor de heren adviseer ik om een goed pak te kopen en/of te investeren in een aantal chino’s (katoenen broek). Zowel voor het pak als de chino is de kleur (donker)blauw een goede keuze. Zakelijk, betrouwbaar en in veel situaties passend.

Tip 2 Goede (dichte) schoenen

Alhoewel het weer natuurlijk uitnodigt om een open schoen te dragen, is in de zakelijke setting en meer formele gelegenheden een dichte schoen meer gepast. Voor de vrouw: kies een pump en investeer hierbij in de kleuren zwart, blauw en een nudetint. Op deze manier heb je voor veel outfits een passende kleur schoen. Wil je meer opvallen of houd je van kleur? Denk dan aan de kleuren rood of roze. Super vrouwelijk en uitstekend te combineren onder bijvoorbeeld zwart, blauw, grijs of groen.

Voor de heren: een gladleren schoen (kleur bruin of zwart). Suéde kan natuurlijk ook, maar geeft een meer informele look.

Tip 3 Accessoires

Met accessoires maak je je outfit af. Ook kun je door middel van accessoires kleur toevoegen  aan je outfit. Accessoires zoals een sjaal, stropdas of ketting zijn dé manier om uitdrukking te geven aan wat jou uniek maakt. Kijk wat bij jou past en wat jou typeert. Voor de één zijn dit klassieke sieraden van (rosé)goud of zilver, de ander kiest liever meer trendy accessoires of één opvallend item.

Loop dus eens door je kast en kijk welke basis-items je (nog) mist. Zet ze op een lijst en ga voor deze kledingitems gericht op stap. Wil je hierbij persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met me op! Ik help je graag.