Ready for business met deze 5 trendy basics

Wil jij als ambitieuze businesslady weten welke kledingstukken dit seizoen onmisbaar zijn voor jouw werkgarderobe? Lees dan snel verder. In dit blog zet ik 5 TRENDY ESSENTIALS op een rij, die jouw garderobe up to date en businessproof maken.

ESSENTIAL 1     HET PAK

Niet alleen de man, maar ook de vrouw verschijnt stijlvol op het werk in een pak. Dit seizoen is het pak voor de vrouw een modetrend. Er is dus veel keuze, wat het kopen van een goed zittend pak vergemakkelijkt.

ESSENTIAL 2     DE MIDIROK

De midirok, de rok tot halverwege de kuit, is de nieuwe trendy roklengte. Tuttig? Nee hoor, deze lengte staat stylish en classy. De midirok heb je dit seizoen in veel varianten, ook als plissérok. Is een midirok niet jouw stijl, investeer dan in een mooie kokerrok. Dit is een tijdloze klassieker, die je zowel klassiek (met strikblouse en pumps) als meer nonchalant (met korter vallende wijde trui) kunt stylen. Al naar gelang wat past bij jou, bij jouw stijl en bij de situatie.

ESSENTIAL 3     DE PALAZZOBROEK

De palazzo is een lange damespantalon met rechte pijpen. Het is een mix van een flare en een wijde broek en staat nagenoeg elke vrouw. Journaallezeres Annechien Steenhuizen droeg deze maand een prachtig wit crèmeachtig exemplaar. Doordat de broek wijd valt en niet nauw aansluit draagt de broek bovendien ook zeer comfortabel.

ESSENTIAL 4     DE JUMPSUIT

Draag jij graag broeken en liever geen jurk? Dan kan een jumpsuit een goede keuze zijn. Een goede pasvorm en een mooie kwaliteitsstof is voor een jumpsuit wel essentieel om de gewenste zakelijke look te verkrijgen. Een jumpsuit is ook super praktisch. Een goede hak of loafer en je bent klaar om de deur uit te gaan.

ESSENTIAL 5     DE COLTRUI

Nu we de herfst tegemoet gaan en de temperatuur weer frisser wordt, wil je je behaaglijk kleden. Een coltrui is hiervoor uitermate geschikt. Dit item kun je perfect combineren met een broek, pak of rok. Kies je voor de col een zelfde kleur als je broek of rok, dan creëer je één verticale lijn en daarmee een optisch slanker en langer makend effect. Een contrastkleur heeft een tegengesteld effect.

Laatste tip

Tot slot nog een laatste tip. Op het werk wil je stijlvol maar ook gepast en gekleed komen. Kleding hoort jouw boodschap kracht bij te zetten en niet onnodig af te leiden van jouw verhaal. Absolute no go’s zijn: te kort, te bloot en te strak. Kleed je eerder volgens het motto ‘less is more’ en kies kwaliteitsstukken. Op die manier ben je krachtig en stijlvol zichtbaar, zodat je gezien en gehoord wordt.

Meer weten?

Wil je meer weten over stijl of kleur? Of wil je een uitgebreid kleuradvies? Of ben jij op zoek naar die adressen waar je geschikte zakenkleding kunt aanschaffen? Neem dan gerust contact met mij op via telefoon 06 218 794 28. Ik help je graag.