Kleuranalyse

De voordelen van een kleurenanalyse

Kleur is heel bepalend voor je uitstraling. Kleding in de juiste kleuren zorgt ervoor dat het beeld compleet wordt. Kleuren die mooi bij jou kleuren versterken jouw uitstraling.

Hoe weet je nu welke kleuren mooi bij je staan? Dit zijn de kleuren die passen bij de tint van je ogen, huid en haar. Als je kleuren draagt die een match vormen met de kleur van je ogen, huid en haar, ontstaat er een harmonieus beeld. Door een kleuranalyse te doen ga je ontdekken welke kleuren mooi staan.

Warm of koel kleurbeeld

Een kleuranalyse start altijd bij de vraag of je een voornamelijk warm of voornamelijk koel kleurbeeld hebt. Een warm kleurbeeld herken je aan een gelere ondertoon van de huid. Een persoon met rood haar, sproetjes en groene ogen is vaak uitgesproken warm. Deze persoon komt tot zijn recht in meer warme kleuren. Warme kleuren zijn kleuren die gemengd zijn met geeltinten. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren van de herfst (roodbruin, cognac, mosgroen).

Mensen met een koeler kleurbeeld hebben vaak een meer blauwe of roze ondertoon qua huid. Een persoon met zwart haart of asblond haar met blauwe ogen is vaak een koel type. Deze personen staan mooi met koele kleuren, zoals blauw- en blauwgrijstinten.

Afgelopen maand heb ik heel veel mensen blij mogen maken met een kleuradvies. De eerste keer was aan studenten op de Vrije Universiteit in Amsterdam. Voor veel studenten was het de eerste keer dat zij kennis maakten met het vak van imagostylist. Het was heel verrassend voor hen om te zien wat het effect is van kleur op de eigen uitstraling. Ook heb ik een middag kleuradvies gegeven aan klanten van de Wereldwinkel in Heiloo. Dit werd eveneens een mooie middag vol nieuwe inzichten en lessen over kleur.

Voordelen van een kleuranalyse

De voordelen van een kleuranalyse zijn legio.

  • Eindelijk weten welke kleuren je echt goed staan.
  • Weten welke kleuren je met elkaar kunt combineren.
  • Weten hoe je de juiste kleuren kunt toepassen in je garderobe
  • Veel minder miskopen doordat je niet langer de ‘verkeerde’ kleuren koopt.
  • Efficiënter winkelen met een kleurenwaaier.
  • Meer complimenten over jouw uitstraling en daardoor meer zelfvertrouwen.

Meer informatie

Wil jij ook weten wat jouw mooiste kleuren zijn? Boek dan een kleuranalyse. Dit geeft verrassende en verhelderende inzichten.