Leer de modemerken kennen bij jouw kledingstijl

Stofkeuze, kleur en pasvorm spelen een belangrijke rol bij het neerzetten van een indruk en het vormgeving van jouw uiterlijke verpakking. Materiaal, pasvorm en kleur zijn hiermee belangrijke stylingtools. Modemerken en labels maken gebruik van deze stylingtools om hun collectie vorm te geven. In hun collectie laten labels zien waar het merk voor staat en hoe zij de modetrends vertalen in de kleding. Vaak staat een bepaald thema centraal. Daarnaast vind je bij het ene modemerk meer klassieke stukken zoals colberts of pantalons dan bij het andere label. Elk modemerk kent ook een eigen prijsklasse.

In dit artikel geef ik je een overzicht van de kledingstijlen en de daarbij passende labels waar je deze kledingstijl kunt vinden. Op die manier wordt winkelen en het aanschaffen van kleding leuk, efficiënt en duurzaam. Duurzaam omdat je kleding aanschaft die past bij jouw stijl en daardoor vaak zult dragen. Kleding in een stijl die jou kenmerkt en waarin jij je prettig voelt.

De klassieke kledingstijl

Houd jij van een klassieke kledingstijl? Dan draag jij graag meer getailleerde kleding, voornamelijk kleding in neutrale kleuren en hecht jij aan kleding van goede kwaliteit. Ook hangt er meer effen kleding in jouw kast dan kleding in drukke prints. Merken en labels die hierbij aansluiten zijn: Cavallaro, Hugo Boss, Pauw en Tommy Hilfiger. Ook bij het Nederlandse modemerk Claudia Sträter kun je goed slagen voor een klassieke look. Dit merk kiest ook voor verantwoord geproduceerde materialen.

De romantische kledingstijl

Prints, kleding met details en vrouwelijke, kleurrijke jurken. Een vrouwelijke stijl, dat past bij jou. Ook pastels passen in deze trend. Merken die met hun kleding deze uitstraling onderstrepen zijn onder andere: Caroline Biss, Fabienne Chapot en Vanilia. Caroline Biss is een Belgisch modemerk. Dit modelabel dat al bijna 60 jaar bestaat werkt met thema’s en kleur en heeft een duidelijk eigen handschrift. Bijzonder aan dit bedrijf is ook dat het een echt vrouwenbedrijf is. Van de meer dan 600 medewerkers zijn er nog geen 50 man. Fysieke winkels van Caroline Biss vind je in de volgende plaatsen, zoals Amsterdam, Maastricht, Utrecht, Laren en Breda.  

De casual kledingstijl

Voor jou staat comfort op nummer één als het om kleding gaat. Kleding moet lekker zitten, je moet je goed in kleding kunnen bewegen, liever iets ruimer dan strak getailleerd. Alles om een sportieve, casual look te creëren. Werk je in een meer informele werksetting, dan kun je deze stijl vaak goed dragen. Van goed passende spijkerbroeken, boots, truien en vesten met een hoog aaibaarheidsgehalte word jij blij. De meeste modemerken hebben casual kleding in hun collectie. Kledingmerken van Nederlandse bodem met sportieve stukken in de collectie zijn: Helen Hart en Studio Anneloes en Scotch and Soda.

De expressieve kledingstijl

Opvallende stukken, authenticiteit en originaliteit zijn termen die deze kledingstijl kenmerken. Ook zie je bij deze stijl vaak een opvallend kleurgebruik en kleding met een groot kleurcontrast. Zichtbaar zijn en origineel voor de dag komen zijn bij degenen die deze stijl shoppen zeer belangrijk. Merken die dit imago uitdragen zijn o.a.: Essentiel, MarcCain en Pinko.