Investeer in je uiterlijke presentatie

Regelmatig hoor ik mensen zeggen dat zij niet bewust bezig zijn met kleding. Ze dragen wat comfortabel zit of wat praktisch is. Ook als zij naar het werk gaan. ‘Het gaat toch om mijn kwaliteiten en om wat ik kan? Bovendien, kleding is toch een kwestie van smaak?’

De communicatieve kracht van kleding

Natuurlijk spelen smaak en persoonlijke voorkeuren een rol bij je kledingkeuze. Maar weet ook dat je met kleding en kleur kunt uitdragen hoe je wilt overkomen en wat je wilt uitstralen. Kleding is daarmee een belangrijk en krachtig communicatiemiddel in de zakelijke context.

De eerste indruk

In de zakelijke werkomgeving is het maken van een goede eerste indruk belangrijk. Uit onderzoeken is gebleken dat de eerste indruk voor 55 % wordt bepaald door het uiterlijk, voor 38 % door het stemgeluid en slechts voor zeven procent door wat iemand zegt. Deze percentages maken duidelijk dat de uiterlijke presentatie voor het maken van een positieve eerste indruk een belangrijk onderdeel is. Je kunt hier dus je voordeel meedoen.

Investeer in je uiterlijke presentatie

Gek genoeg besteden veel bedrijven veel geld en tijd aan het vergroten van de inhoudelijke kennis en vaardigheden van de medewerker, maar is er veel minder aandacht voor hoe je als medewerker een krachtige en kleurrijke businesslook kunt neerzetten. Ik zie dit als een gemiste kans.

Kracht van kleding in de voor jou mooiste kleur

Als imagostylist wil ik mensen bewust maken van de kracht van kleding in de voor hen mooiste kleuren, juist op het werk. Ik ben van mening dat opvallend goed gekleed gaan een verschil maakt. Niet alleen neem je jezelf hiermee serieus, maar ook de ander. Als je jezelf op een herkenbare manier presenteert, val je eerder op en worden anderen zich meer bewust van je. Bovendien is goed gekleed gaan een boost voor je zelfvertrouwen.

Workshops Stralend en kleurrijk succesvol

Om deze reden heb ik workshops ontwikkeld, waarin de zakelijke uitstraling centraal staat. In deze workshops ontvangen de deelnemers de spelregels om die kledingkeuzes te maken waarmee zij hun eigen rol en ambitie kunnen onderstrepen. Ook leren de deelnemers welke kledingitems en welke kleuren de professionele uitstraling versterken. Met deze inzichten ontwikkelen de deelnemers meer zelfvertrouwen over de eigen uiterlijke presentatie en kunnen zij met meer overtuigings- en zeggingskracht handelen. Ik ben ervan overtuigd dat de deelnemers hiermee ook het eigen zakelijke succes vergroten!

Stylingtips

Als je kleding voor het werk nodig hebt, is het handig een aantal stylingregels te weten. Zo heb je in effen kleding een meer formele uitstraling dan wanneer je een bloemenprint draagt. Een jasje over een jurk geeft een meer formele en afstandelijke houding ten opzichte van een vest over een jurk. En ook: hoe groter het kleurcontrast, des te meer autoriteit je uitstraalt.

Vrijdag 5 april Masterclass ‘Meer Impact met Kleding en Kleur

Wil je meer weten over in welke kleding en welke kleuren jij stijlvol aan het werk kunt gaan? Op 5 april a.s. geef ik de workshop ‘Meer impact met Kleding en Kleur’.  Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.