KLEURRIJK ADVIES

Deze week verzorgde ik met veel plezier de workshop ‘Kleur & Uitstraling in de zakelijke werkomgeving’ aan corporatiemedewerkers in Bilthoven. Veel deelnemers geven zich op voor deze workshop omdat zij willen weten welke kleuren bij hen passen. De kleuren die het best bij je passen zijn in harmonie met je huidtint, de kleur van je ogen en je originele haarkleur. Het is belangrijk om deze kleuren dicht bij je gezicht te dragen De kleur die je het dichtst bij je gezicht draagt bepaalt voor een groot deel je uitstraling.

KLEURENANALYSE

Door een kleurenanalyse te doen kom je erachter welke kleuren jou mooi staan. Elke kleurenanalyse begint met het bepalen of je een ‘koel’ of ‘warm’ type bent ofwel heb je een koel dan wel warm kleurbeeld. Iemand met rood haar en groene ogen heeft vaak een uitgesproken warm kleurbeeld. Bij deze persoon staan de warme kleuren, de kleuren gemengd met geel vaak het mooist. Voorbeelden van warme kleuren zijn: oranje, olijfgroen, cognacbruin, mosterdgeel. Iemand met zwart haar of asblond haar met blauwe of blauwgrijze ogen is in de meeste gevallen een koel type, die prachtig uitkomt in koele kleuren. Koele kleuren zijn de kleuren gemengd met blauw, zoals fuchsia, kersenrood, denimblauw, antraciet.

Voordelen van een kleuranalyse

Het doen van een kleuranalyse levert je heel veel op. Sinds ik mijn eigen kleurpalet weet, is het winkelen en combineren van kleding een stuk gemakkelijker en efficiënter geworden. Niet langer koop ik kleding in kleuren die nu trendy zijn, maar mij niet flatteren. Zo voorkom ik miskopen en bouw ik een perfecte garderobe op met kledingstukken die ik moeiteloos met elkaar kan combineren. Maar nog belangrijker, je krijgt een vitale en frisse uitstraling als je kleuren draagt die matchen met jouw kleurbeeld.

MASTERCLASS ‘MEER IMPACT MET KLEDING EN KLEUR’

Wil je ook meer weten over kleur en de effecten van kleur? Neem dan contact met mij op voor een persoonlijk advies. Of schrijf je in voor mijn masterclass ‘Meer Impact met Kleding en Kleur’. Alle informatie en aanmelden over deze masterclass vind je hier.