let's go green

In welke kleur ga jij de lente door? Let’s go green!

Een groen pak! Nee, niet bij een dame, maar bij een heer. Dat is wat ik zag toen ik deze week naar een cabaretvoorstelling ging.

De cabaretier, Lebbis, droeg een groen pak! Wat mooi, dacht ik direct. Een man die kiest voor kleur. Dit zie je niet vaak. Hij had direct mijn aandacht. En dit bleef zo gedurende de gehele voorstelling. De kleur was ook bewust gekozen, omdat de onderwerpen ‘milieu’ en ‘duurzaamheid’ centraal stonden in zijn voorstelling. Groen staat voor duurzaamheid, voor de natuur, voor balans en harmonie. In mijn vorige blogs beschreef ik de kleuren blauw en geel. Blauw en geel maakt samen groen. Dus, deze week meer over de kleur groen.

De kleur groen

Groen is rustgevend en associëren we met groei en evenwicht Mensen die houden van de kleur groen zouden een stabiele, evenwichtige persoonlijkheid hebben. Naast positieve associaties heeft de kleur groen ook een aantal negatieve betekenissen. De kleur staat ook voor bedrog, list en jaloezie. Denk bijvoorbeeld aan het spreekwoord, gifgroen van jaloezie zijn.

Tinten groen

De kleur groen is er in vele tinten.Donkergroen kan wat oubollig en ouderwets overkomen, lichtgroen ervaren we als fris. In de zakelijke setting kom je de kleur groen voor een herenkostuum niet vaak tegen. Voor een stropdas kiest de man wel vaker groen. Voor dames is er veel keus in de kleur groen. Denk aan kaki, legergroen en het frisse appelgroen. Ook in de winkels zie je de kleur groen in vele tinten terugkomen. 

Kleurencombinaties met groen

De kleur groen kun je mooi combineren met zwart, oranje en wit. Maar ook met geel en blauw. Een aantal voorbeelden zie je hieronder. 

Kleurenanalyse voor de juiste tint groen

Als je wilt weten welke tint groen bij jou past, vraag dan een kleurenanalyse bij mij aan. Na deze analyse weet je welke tinten groen jou flatteren. Superhandig als je gaat winkelen. Zo voorkom je miskopen en krijg je een garderobe waarmee je eindeloos kunt combineren. Hoe mooi en duurzaam is dat!     

 

groen met zwart
appelgroen met zwart
groen met zwart
warm groen met zwart
groen met geel
groen met geel