Wil je meer kleur in je garderobe? Pak uit in rood!

Wat was ze mooi! Koningin Maxima. Elk jaar ben ik benieuwd wat Maxima draagt op Koningsdag. Dit jaar was ze gekleed in een prachtige rode mantel met daaronder een rood geborduurde jurk op huidkleurige tule. Zowel jas als jurk waren afkomstig van het Belgische modehuis Natan, één van Maxima’s favoriete modeadressen. Maxima was stralend zichtbaar in haar outfit.

Tinten rood 

De kleur rood is krachtig, opvallend en ook zakelijk een goede formele kleur. Toch hoor ik regelmatig van mensen dat zij niet van de kleur rood houden. Ze vinden de kleur te fel, te aanwezig, te schreeuwerig. Ook vinden veel van mijn klanten dat de kleur rood hen bleek maakt. Dit is een misverstand. Want voor iedereen is er een goede tint rood. Als je de voor jou juiste tint rood draagt, maakt de kleur je fris en vitaal. 

Warm rood en koel rood

Zoals elke kleur is de kleur rood er in vele tinten. Je hebt de meer warme tinten rood. Deze tinten staan mooi bij een warm kleurbeeld. En de meer koele tinten rood, als je een meer koele kleuring hebt. Ga dus op zoek naar de voor jou juiste tint rood. Als je niet weet welke tint dit voor jou is? Boek dan een kleuranalyse bij mij. Met behulp van kleurkragen die ik om je heen drapeer laat ik je zien welke tinten rood jou mooi kleuren. 

Psychologische effect van kleur

Kleur heeft ook invloed op onze gevoelens en stemmingen. Dit noemen we de psychologische waarde van kleur. Rood zou de hartslag versnellen en zet aan tot actie. Wil je meer daadkracht of sneller besluiten nemen? Draag dan vaker de kleur rood. Rood staat ook voor moed, kracht, liefde, warmte en energie. In de kleur rood heb je direct de aandacht. Handig als je een presentatie of lezing geeft of als je een leidersrol vervult. De kleur rood heeft ook minder positieve associaties. Zo kan de kleur rood ook te agressief of te dominant overkomen. Vraagt een werksituatie om vaardigheden als verbinding of samenwerking, wees dan voorzichtig met de kleur rood. Kies dan liever een meer neutrale tint, zoals blauw of grijs. 

Kleuradvies

Wil jij weten in welke kleur rood jij het verschil kunt maken? Boek dan een kleuradvies bij mij.