blauw

Ga volop de lente door met kleur! Deze week in de kleur blauw

Dit voorjaar zien we veel kleur. In de aankomende vier blogs zet ik elke keer één kleur centraal. Deze week is dit de kleur BLAUW. De kleur van de lucht en het water. De kleur blauw staat ook voor communicatie, leiderschap en betrouwbaarheid.

Waar moet je op letten als je kleur gebruikt? Kijk wat een kleur voor je doet. Kleuren die met jouw huid, oogkleur en haarkleur harmoniëren staan je vaak het mooist. Als je gebruik maakt van kleur, houd dan ook rekening met de symboliek en de associaties die een kleur oproept. Zo treed je in de kleur rood krachtig en aanwezig op de voorgrond, terwijl je in pastelkleuren rustiger en meer ingetogen overkomt. Bedenk dus ook wat je wilt uitstralen en welke boodschap je wilt uitdragen.

Blauw

Blauw is één van mijn lievelingskleuren en draag ik graag. Voor mij werkt de kleur blauw goed. De kleur past goed bij mijn blauwe ogen en laat mijn ogen en daarmee mijn gezicht meer stralen. Ook aan mijn klanten geef ik altijd als tip mee. Koop een top in de kleur van je ogen. Dit versterkt de kleur van je ogen en daardoor zie je er fris en vitaal uit.

Donkerblauw

Blauw is ook een kleur die je vaak ziet in de zakelijke wereld. Donkerblauw associëren we met betrouwbaarheid, leiderschap en gezag. Om die reden is dit een gangbare kleur in de meer formele sectoren, zoals het bank- en verzekeringswezen. Voor de man is een blauw pak altijd een goede keus. Ook voor een sollicitatiegesprek is (donker)blauw een goede keuze. In deze kleur oog je betrouwbaar, professioneel en zakelijk.

Kobalt

De kleur blauw is er in vele tinten. Zo zien we de kleur kobalt veel terug dit voorjaar. Net als donkerblauw is dit een krachtige kleur, maar iets minder formeel. Kobalt ervaren we als een heldere, opvallende en aanwezige kleur. Je trekt de aandacht als je in kobalt gekleed gaat. Wil jij zichtbaar en aanwezig zijn? En past de kleur in jouw kleurpalet? Ga dan gerust voor de kleur kobalt.

Lichtblauw

Lichtblauw is ook een gangbare kleur in de zakelijke wereld. Veel mannen dragen een lichtblauw overhemd dat ze dragen onder een grijs of blauw kostuum. En ook vrouwen combineren de kleur lichtblauw met bijvoorbeeld een donkerblauw pak of donkerblauwe blazer. Lichtblauw is een lichte kleur. In lichte kleuren kom je zachter, meer toegankelijk over dan in donkere kleuren. Als voor een werksituatie verbinding en samenwerking belangrijk zijn, is lichtblauw gecombineerd met donkerblauw een passende kleurencombinatie.

Persoonlijk kleuradvies

Wil jij weten in welke kleuren jij gaat stralen en welke kleuren je beter kunt vermijden? Of zoek jij de juiste kleuren voor een passende zakelijke garderobe? Boek dan een persoonlijk kleuradvies bij mij. Na dit advies weet jij het verschil te maken met de voor jou juiste kleuren. Zo ben je stralend en kleurrijk zichtbaar.

Afbeeldingsresultaat voor donkerblauw      Gerelateerde afbeelding     Afbeeldingsresultaat voor lichtblauw