kleur goud in kleding of accessoires

Hoe style je de kleur goud in kleding?

De feestdagen zijn achter de rug en wellicht heb je deze maand nog een Nieuwjaarsreceptie op het werk of elders. Wat trek je dan aan? Denk dan eens aan de kleur goud. Goud sprankelt en straalt luxe uit, ook als het om kleding gaat. Om die reden is goud een kleur die je veel ziet tijdens de feestdagen. De kleur goud associëren we met warmte, glans, voorspoed en welvaart.

In de kleurenleer staat goud voor mannelijkheid en zilver voor vrouwelijkheid. Andere eigenschappen die aan de kleur goud worden toegedicht zijn: innerlijke wijsheid, ontspanning en vrijgevigheid. Goud stimuleert mededogen, eigenwaarde en begrip. Het is een positieve en opbeurende tint en dus zeker een goede kleur voor jouw garderobe. Goud is ook de kleur van winnaars. De nummer één krijgt altijd een gouden medaille, de nummer 2 een zilveren.

Hoe combineer je deze kleur in je outfit? Als stelregel kun je onthouden dat goud het mooist past bij donkere kleuren en zilver juist bij lichte kleuren kleding.

Styletip 1           Combineer goud met zwart

De combinatie van goud met zwart staat garant voor een feestelijke en glamoureuze look. Je kunt de  kleur goud op verschillende manieren toepassen, maar één van de meest opvallende is een kledingstuk met glitter of gouden pailletten. Tijdens de feestdagen zijn er altijd tops, broeken of blazers in een glitterversie te verkrijgen. Maar ook in de eerste weken van januari hangen er nog voldoende pailletten stukken in de rekken.

Een fijne trend hierbij is dat het steeds ‘gewoner’ wordt om een pailletten top of glitterbroek niet alleen tijdens de feestdagen te dragen, maar ook al in de dagen ervoor of erna. Typische party kledingstukken kun je zo vaker dragen dan slechts die ene keer tijdens Kerst, Oud en Nieuw of de Nieuwjaarsborrel.

Styletip 2           Combineer goud met beige of roomwit

Ben jij geen liefhebber van de kleur zwart of rood? Niet getreurd. Goud combineert ook bijzonder mooi met wit, beige of nude tinten. Denk bijvoorbeeld aan een goudkleurig jasje gecombineerd met een roomwitte broek. Deze kleurencombinatie is minstens zo feestelijk en oogt door de lichtere kleuren minder zwaar dan de combinatie met zwart. Dit kleurenpalet past vaak erg goed bij types met licht haar, een lichte huid en lichte ogen.

Styletip 3           De kracht van goudkleurige accessoires

Vind jij een outfit in goudkleurige pailletten te heftig of na de feestdagen niet meer passend? Dan kun je de glamourous look ook bereiken door voor goudkleurige accessoires te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie gouden riem, gouden sieraden of een lange gouden ketting. Deze staan prachtig op een zwarte coltrui of mooie zwarte jurk. Grote oorbellen doen het ook altijd goed, zeker bij kort of opgestoken haar. De veilingsite Catawiki is een goed adres voor tweedehands sieraden.