Maak gebruik van de kracht van kleur op je werk!

Deze week gaf ik een training aan professionals over de kracht van kleur op het werk. In deze workshop maak ik de deelnemers bewust van de kracht van kleur in het werkende leven. Met kleding en kleur draag je iets uit: hoe wil je overkomen, wat wil je uitstralen? Kleurgebruik in kleding wordt zo een krachtig communicatiemiddel in je zakelijke werkomgeving.

Jouw eigen kleuranalyse

De deelnemers kregen als afsluiting van de workshop een kleuranalyse. Dit onderdeel is favoriet. Want wat is er mooier dan het kennen van je eigen persoonlijke kleurenpalet? Het resultaat was ook dit keer verrassend. Sommige deelnemers stonden prachtig in heldere, felle kleuren, terwijl ze zelf liever in  gedempte kleuren gekleed gingen. Op die manier waren ze minder zichtbaar.

Zichtbaar door kleur

Niet zichtbaar willen zijn is soms een bewuste keuze en kan soms passend zijn. Om die reden dragen veel vrouwen graag zwart. In de kleur zwart val je niet op en ben je minder zichtbaar. Heel vaak wordt de kleur zwart ook gekozen omdat de kleur afkleedt, ‘veilig’ is en makkelijk te combineren. Toch zie ik graag dat vrouwen meer kleur toevoegen aan hun garderobe. Je versterkt je persoonlijke en professionele uitstraling door jouw kleurenpalet te dragen! Kleding in de voor jou juiste kleuren geven je gezicht en uitstraling iets extra’s. Omdat je er met jouw goede kleuren vitaler en frisser uitziet, ben je meer in beeld! De kleuren die het beste kleuren bij je huidtint, haren en ogen vormen de mooiste balans. En als je in de spiegel kijkt zie je er op je best uit en dat geeft zelfvertrouwen! Dat straal je uit en ziet een ander ook.

De boodschap van kleur op je werk!

Kleed je je aan voor je werk, bedenk dan welke boodschap een kledingkleur uitzendt. En past dit bij het doel dat jij wilt bereiken? Wil je de aandacht en maximaal zichtbaar zijn, bijvoorbeeld omdat je een presentatie geeft. Trek dan de kleur rood aan. In de kleur rood blijven alle ogen op jou gericht. Ook staat de kleur voor energie, passie en daadkracht. Zijn in een werksituatie zaken als teamspirit en samenwerking juist belangrijk, kies dan voor lichtere kleuren en bij voorkeur geen zwart. Met de kleur zwart schep je namelijk afstand tot anderen en kun je te streng overkomen. Donkerblauw of grijs is dan vaak een betere keuze.

Wil jij deze workshop ook volgen en een persoonlijk kleuradvies ontvangen?

Dat kan! Ben jij werkzaam in de corporatiesector, kijk dan op de site van de Corporatie Academie. Hier vind je alle data wanneer deze workshop gegeven wordt.

Kun je geen gebruik maken van een opleiding van de Corporatie Academie, maar ben je wel geïnteresseerd? Neem dan contact met mij op. Dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen.