drie kledingtrends van het najaar

Drie kledingtrends van het najaar

‘Comfortabel  en gemakkelijk’, dit waren de twee woorden die de afgelopen periode het meest genoemd werden als mensen kleding uitkozen voor het werk. En inderdaad, het vele thuiswerken heeft er voor gezorgd dat we vaker en meer gekleed gingen in comfy clothes. Kleding die niet knelt en waarin je je goed kunt bewegen.

Logisch dat de mode op deze trend inspeelt. In de najaarscollectie zie je kledingstukken met een hoog cosygehalte die zorgen voor een casual, ontspannen en nonchalante look. Jogpants, sweatshirts, breisels en loungewear. Kleding gemaakt van soepele, zachte stoffen en vaak wijder van pasvorm en snit.

Trend 1                     Breisels

Uiteraard, de vele breisels. Knitwear vertaalt zich in nagenoeg elk kledingstuk. Zo is er bijvoorbeeld de (lange) tricot jurk: een ware must-have dit seizoen. Het staat vrouwelijk, draagt aangenaam licht en combineert mooi met lange laarzen. Ook de spencer  (met of zonder mouw) zien we dit najaar in veel varianten. Een kledingstuk uit de jaren zeventig, dat nu weer hip en modieus is. De spencer draag je bijvoorbeeld over een blouse. Behaaglijk en heerlijk warm.

Trend 2                     Kleur bruin

Bruin is het nieuwe zwart. De kleur bruin zie je dit seizoen in alle tinten terug. Bruin is van oudsher een aardse kleur en staat symbool voor de herfst, de aarde en degelijkheid. Bruin lijkt misschien minder gemakkelijk te combineren dan de kleur zwart, maar dat is zeker niet het geval. Ook met de kleur bruin kun je prachtige kleurencombinaties maken. Bruin en blauw is bijvoorbeeld een prima kleurencombinatie, maar bruin en paars is zeker ook een spannende kleurenmix.

Trend 3                     Faux leather rok

Het item wat niet mag ontbreken in je kledingkast is een faux leather rok. Ook deze rok heb je in alle maten en kleuren. Leer heeft een sexy imago. Een mini-rok in leer kan dan te bloot en uitdagend zijn. Op kantoor is een rok met een langere roklengte vaak meer gepast. Een rok die eindigt op of net onder  de knie is classy en stijlvol. Denk bijvoorbeeld aan een kokerrok in leer. Combineer je de (koker)rok met een blouse en pump, dan ontstaat een op en top klassieke look. Heb je een iets lossere stijl, dan is een trui of top van knitwear een goede keuze. Zo creëer je een meer nonchalante stijl. De mix van materialen maakt deze outfit eigentijds en uniek.