De krijtstreep op kantoor

De krijtstreep

De krijtstreep is een ware essential voor de professionele garderobe. Door de streep straalt het patroon kracht en zakelijkheid uit. Een prettige bijkomstigheid is tevens dat de krijtstreep optisch slanker maakt. Door de verticale lijn van de strepen lijk je in een krijtstreep visueel langer en slanker.

De krijtstreep is een grafisch patroon

De krijtstreep is van alle motieven en patronen waarschijnlijk de meest klassieke variant. De krijtstreep is een textielpatroon dat bestaat uit dunne, parallel lopende lijnen. De streep kan variëren in breedte en ook de afstand tussen de strepen is variabel. Zo heb je meer of minder brede krijtstrepen.

Top kledingstukken in een krijtstreep

Wat zijn slimme keuzes als het gaat om kleding in een krijtstreep?

1            Het pak

Een pak of suit volledig in krijtstreep is super krachtig, oogt zakelijk en professioneel. Doordat het streeppatroon van boven naar beneden doorloopt, geeft een pak in krijtstreep je een slank silhouet. Neem eens een kijkje bij de firma Sui Studio in Amsterdam-Zuid, het zusje van Suit Supply. Is een compleet pak voor jou te heftig of te serieus? Een broek of jasje in krijtstreepmotief is natuurlijk ook een goed alternatief.

2            De kokerrok

Een kokerrok met een krijtstreeppatroon is een andere klassieker die een instant formele look geeft. Draag er een crispy witte blouse op voor een pure zakelijke look. Voor een meer casual uitstraling: combineer de kokerrok met een T-shirt, wollen trui of bomberjack. Op die manier ontstaat een meer informele, stoerdere look.

3            De blouse

Een blouse in krijtstreep mag ook niet ontbreken in jouw zakelijke garderobe. Kies bij voorkeur een wat dunnere krijtstreep. Dit geeft een meer zakelijke uitstraling. Een blouse in krijtstreep raakt nooit uit de mode. De kleuren blauw en zwart zijn zakelijk en makkelijk te combineren.

Meer tips?

Wil je meer tips over jouw uitstraling of over het toepassen van de krijtstreep in jouw garderobe? Neem dan contact met mij op.