witte kleding op kantoor

Witte kleding op kantoor

De kleur wit als modekleur is altijd goed en staat fris, ook op de werkvloer. Hoe je deze kleur kunt dragen naar kantoor, vertel ik je in dit artikel.
Wit of off-white

We noemen wit een achromatische kleur. Net als de kleur zwart is wit een kleurloze kleur. Wit reflecteert alle kleuren. Er zijn ook diverse tinten wit, denk aan de vele tinten wit bij verfsoorten. In kleding wordt vaak het onderscheid gemaakt tussen het pure wit (crispy wit) of meer off-white (ook wel gebroken wit genoemd). In deze schakering van de kleur wit is ofwel meer geel of grijs toegevoegd. Bij de ene kleur huid kan off-white beter staan dan het echte wit. Meng je de kleur wit met andere kleuren, dan ontstaan andere lichte, ‘zachte” tinten zoals lichtgrijs (bij menging met zwart), roze (bij menging met rood) of beige (bij menging met geel).

Hoe draag je de kleur wit op het werk of zakelijk? Hier mijn drie tips.

Tip 1: een wit business pak

Een wit pak met een goede pasvorm staat krachtig, zakelijk en super zomers. Je maakt een waar statement in een wit pak. Je valt op en toegegeven, de kleur wit kleedt minder af dan de kleur zwart. Maar doordat je boven en onder één kleur draagt, zorgt een geheel witte outfit visueel toch voor een verlengend en slank makend effect. Neem eens een kijkje op de website van SUI STUDIO, het zusje van Suit Supply. Deze winkel kun je vinden in Amsterdam.

Tip 2: een witte blouse

Wil je direct die zomerse look en feel? Draag dan een crispy wit overhemd. Gecombineerd met zwart, donkerblauw of rood is dit een prachtige kleurencombinatie. De varianten zijn legio: de klassieke witte blouse, mouwloos of met kraag en lange mouw. Daarnaast is er de strikblouse: trendy en eigentijds. En hooggesloten, dus super geschikt voor op kantoor.

Tip 3: kies linnen

Draag in de zomer stoffen die ademen. Linnen is zo’n stof, het absorbeert vocht. Een goede eigenschap nu je in de zomer sneller tranpireert. Linnen is ook een stof die geen allergische reacties geeft. Tot slot is linnen sterk en duurzaam. Kortom: een goed alternatief voor katoen. Er is wel één nadeel aan linnen:  Linnen kreukt. Hierdoor ontstaat sneller een meer casual en informele uitstraling. Bij een blouse is dit niet direct een probleem, maar een gekreukte linnen broek geeft niet altijd het zakelijke effect. Heb je een meeting of een belangrijk gesprek aan het eind van de dag? Bekijk dan of een outfit in linnen voor jou de juiste keuze is.

Smetteloos wit

Hoe je de kleur ook draagt. De kleur wit is alleen stijlvol als het smetteloos wit is. Stoom je witte pak dus na het dragen. En was je blouse direct als er vlekken op zitten.