Draag je liever geen jurk, maar wil je er toch representatief uitzien? Ga dan voor het vrouwenpak!

ruit vrouwenpak SuiStudio
ruit pak SuiStudio

Vorige maand was ik op stap met een klant voor het kopen van een pak. De winkel waar ik met klanten graag kom is Suitsupply. Deze winkel biedt diverse pakken in verschillende prijsklassen, maar verkoopt ook alle andere kledingitems die je draagt bij een pak. Zelfs schoenen. Met één bezoek ben je direct klaar en heb je een complete outfit.

Een fantastisch concept. Vaak dacht ik, waarom is er niet zo’n winkel voor vrouwen? Er zijn weinig winkels die complete pakken verkopen en als je een pak vindt is dit vaak in de kleuren zwart, grijs of blauw. Maar, niet getreurd. Sinds een paar maanden is er een winkel die alleen vrouwenpakken verkoopt. De winkel heet Suistudio en is gevestigd in Amsterdam Zuid. De winkel is ontsproten uit het brein van Fokke de Jong, de oprichter van het Nederlandse pakkenbedrijf Suitsupply. In december van vorig jaar heeft hij de winkel Suistudio geopend. En net als bij de mannelijke variant is ook hier een kleermaker in de winkel aanwezig om het pak precies op maat te maken.

Ik ben superblij met de komst van deze winkel. Ik geloof dat er veel vraag is naar het vrouwenpak. In een pak voel je je krachtig en onweerstaanbaar tegelijk. Voor elke vrouw die er representatief uit wil zien, maar liever een broek draagt dan een jurk, is een pak een uitkomst.

Ook nieuwslezeres Annechien Steenhuizen droeg deze maand meerdere keren een pak tijdens het presenteren van het journaal. Zo droeg ze een grijs pak dat ze combineerde met een zwarte hoge pump. Het stond haar prachtig. Wil je een meer casual uitstraling of draag je liever geen hoge hakken? Combineer het pak dan met sneakers of een andere platte schoen.

Natuurlijk was ik ook nieuwsgierig naar de winkel. Gister heb ik een bezoek gebracht aan de winkel om zelf te ervaren hoe de collectie er uit ziet. En ook om te zien of ik er zou kunnen slagen. In maart en april geef ik workshops over de kracht van kleding en kleur in de zakelijke werkomgeving. Natuurlijk wil ik er zelf dan ook tiptop uitzien en ben ik – naast de inhoud- ook bezig met mijn eigen ‘verpakking’. Wat zal ik aantrekken? Hoe wil ik overkomen? Wat staat mij goed? Met welke stukken in mijn kast kan ik het combineren? Dit zijn de vragen die ik mezelf stel.

Benieuwd of ik geslaagd ben? Jazeker! Ik heb een mooi pak gekocht, een krijtstreep in de kleur blauw. Ik weet zeker dat ik dit pak vaak ga dragen.

Wil jij er ook krachtig en stijlvol uitzien? Maar ontbreekt het je aan tijd om zelf te winkelen? Of heb je behoefte aan een goed kledingadvies? Ik help je graag. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.