Welke feestjurk past bij mijn figuur? Ontdek het in dit artikel!

figuurtype

Welke feestjurk past bij mijn figuur?

De feestdagen komen er aan. De winkels hangen vol met feestkleding. Maar welke jurk is nu geschikt voor jou? Waar let je op bij het kopen van een nieuwe jurk?

Om de jurk te vinden die je goed staat, is het belangrijk inzicht te hebben in je figuur of silhouette. In het algemeen geldt dat kleding die grotendeels de lijnen van je lichaam volgt, je goed staat.

Om jouw silhouette te bepalen ga je voor de spiegel staan. Het zandlopermodel wordt als het meest ideale vrouwenfiguurtype gezien. Bij dit figuurtype zijn de schouders en heupen even breed en is er een duidelijk smallere taille. Jurken die de taille accentueren zijn dan een goed idee. Ook een A-lijn jurk staat iemand met een zandlopermodel goed. Hoe meer je optisch van dit figuurtype afwijkt, hoe meer je dit door middel van kleding (en kleur) kunt corrigeren.

Naast het zandlopertype zijn er nog een aantal belangrijke figuurtypen te onderscheiden. Hieronder bespreek ik er drie. Kijk waarin je jezelf het meest herkent.

Recht

We spreken van een recht figuur als je schouders en heupen ongeveer even breed zijn en er bijna tot geen taille is. Confectiekleding zit vaak in de taille voor jou te krap. Jij hebt twee opties. Of je benadrukt je rechte lijnen en kiest een recht model jurk. Of je kiest een (licht) getailleerde jurk met accent op de taille.

Appel

Heb je slanke benen, een minder zichtbare taille en vooral veel gewicht rondom de buik? Zoek dan een jurk die niet te veel aandacht trekt aan de bovenkant, het liefst uit één stuk bestaat en ‘beweegt’ aan de onderkant. Kies liever geen hooggesloten jurken maar jurken met een lagere of met een V-hals. Wikkeljurken staan jou vaak ook erg mooi.

Peer 

Heb je het meeste gewicht aan de onderkant, rondom de bovenbenen en/of heupen en naar verhouding een smaller bovenlichaam? Waarschijnlijk heb jij dan een peerfiguur. Vaak draag je boven een grotere maat dan op je onderlichaam. Leg dan de nadruk op je slanke bovenlichaam. Een jurk in een A-lijn is vaak een goede keuze.

Wil je meer weten over wat bij jou past? Neem dan gerust contact met mij op.