Ontdek de 5 geheimen van goed gekleed gaan

Vertellen over mijn vak doe ik graag. Daarom was ik bijzonder vereerd om deze maand een lezing te mogen geven over de Kracht van Kleding en Kleur. Aan de hand van de 5 geheimen van goed gekleed gaan, nam ik de belangstellenden mee in de mooie wereld van Kleur, Stijl en Uitstraling. Ik probeer vrouwen te inspireren om kledingkeuzes te maken die passen bij hun silhouet, hun persoonlijkheid en de situatie. Ook laat ik zien welke kleuren mooi harmoniëren bij de kleur haar, ogen en huid. Op die manier ontstaat er een kloppend en aantrekkelijk beeld zodat je krachtig en stijlvol voor de dag komt.
Wil je weten wat deze geheimen zijn? In dit blog deel ik 5 geheimen met jou.
TIP 1 Zet jouw mooiste kleuren in

Kleur is een belangrijk onderdeel van jouw uitstraling. De kleur die je draagt geeft een signaal af aan jouw omgeving. Kleur is ook een blikvanger. Met het dragen van kleur onderscheid je je en onthouden mensen je sneller. Door middel van een kleuranalyse kun je ontdekken welke kleuren jou mooi staan.

Tip 2 Draag je oogkleur

Het is vaak mooi om de kleur van je ogen terug te laten komen in jouw kleding, bijvoorbeeld in een shirt, top of accessoire. Draag deze kleur dichtbij je gezicht. Dit zorgt ervoor dat de aandacht naar je gezicht gaat.

Tip 3 Ga voor kwaliteit

In je werk wil je kwaliteit leveren. Laat dit ook zien in jouw uitstraling en jouw ‘verpakking’. Besteed vooral aandacht aan de basisstukken zoals een jas, pak, jurk, broek en schoenen. Kijk niet alleen naar het prijskaartje, maar vooral naar het aantal keren dat je een kledingstuk gaat dragen. Uiteindelijk bepaalt dit de werkelijke waarde van een kledingstuk. Hoe herken je kwaliteit? Kwaliteit herken je aan elementen zoals de voering, pasvorm, het type stof, afwerking, voering en bijzondere details.

Tip 4 Klein hoort bij klein, en groot hoort bij groot

Dit betekent dat wanneer een lichaam en/of een gezicht klein, medium of groter is, de dessins (prints), stofkeuze en accessoires ook zodanig horen te zijn. Dit geeft een mooie balans en daarmee een kloppende uitstraling.

Tip 5 Volg je stijl en niet de mode

Mode verandert, maar een eigen stijl niet. Mensen met een eigen kledingstijl vallen op. Ze hebben een eigen handschrift. Denk bijvoorbeeld aan Ans Marcus die nagenoeg altijd zwarte kleding draagt. Weet jij niet goed welke stijl jij hebt, ga dit dan onderzoeken.

Meer weten?

Wil je hier meer over weten of een uitgebreid advies? Neem dan contact met mij op. Ik help je graag.