MODEFABRIEK

Vorige maand bezocht ik de Modefabriek in de RAI. Dit is een vakbeurs voor retailers, inkopers, groothandels, stylisten en anderen die beroepsmatig actief zijn in de modewereld. Modefabriek is de grootste modevakbeurs van Nederland, dat tweemaal per jaar wordt gehouden in de RAI te Amsterdam.

WINTERMODE 2019: KLEUR EN PRINT

Drie hallen vol met de nieuwste kleding, kleuren en prints voor het modeseizoen van 2019. Niet alleen presenteren de modemerken en ontwerpers hun nieuwe collecties, je kunt op de workshop ook lezingen en workshops bijwonen over (de toekomst van) mode.

Voor mij was het de eerste kennismaking met deze beurs. Een mooie ervaring. Een hele dag ondergedompeld in mode, kleding, kleuren en trends. Bij de diverse stands van de damesmodemerken vielen mij twee zaken op. Allereerst een KLEUREXPLOSIE van kleuren en nog steeds heel veel PRINTS!

Qua kleuren zag ik de nieuwe trendkleur van 2019, koraalrood. Maar ook andere kleuren zoals olijfgroen, mosterdgeel, roze, neonkleuren, lichtblauw en lila zul je terugzien in de wintermodecollecties. Prints blijven het ook nog steeds goed doen.

MANNENMODE

Bij de mannenmode is het toevoegen van meer kleur geen trend. De Nederlandse man vindt het nog oncomfortabel om voor meer kleur in de garderobe te kiezen. Bij de man blijven de kleuren donkerblauw, grijs, donkergroen favoriet. Slechts hier en daar een beetje kleur, zoals ik zag bij de pakken van Opposuits.

Ik ben van plan om deze beurs vaker te bezoeken. In juli vindt de zomereditie plaats. Ik zal dan weer een aantal foto’s maken en jullie informeren over de nieuwste trends en ontwikkelingen.

modefabriek 2019