MASTERCLASS Meer impact met kleding en kleur


VRIJDAG 5 april 2019 geef ik de Masterclass ’Meer impact met kleding en Kleur’. In deze Masterclass komt alles wat te maken heeft met stijl, kleur en imago aan de orde. Wil je hierbij zijn? Schrijf je dan snel in.

Deze masterclass is een must-do voor elke ambitieuze en zelfbewuste vrouw die zich zakelijk op en top wil presenteren met behulp van de voor haar juiste kleding en kleur. Alle informatie en aanmelden, klik hier.

Modetentoonstelling FEMMES FATALES

Regelmatig ga ik naar modeshows en bezoek ik modetentoonstellingen. Afgelopen zondag bezocht ik de tentoonstelling ‘Femmes Fatales’ in het Gemeentemuseum in Den Haag. Een tentoonstelling waarin de vrouwelijke modeontwerper in de schijnwerpers staat. Van Coco Chanel, Elsa Sciaperelli tot Iris van Herpen, Sheila de Vries en Fong Leng.

Niet eerder waren er zoveel vrouwen die aan het hoofd staan van een belangrijk modehuis. Toch is deze tentoonstelling gek genoeg de eerste tentoonstelling die exclusief aandacht schenkt aan de vrouwelijke mode-ontwerper. De tentoonstelling wil op deze wijze bijdragen aan het debat over de positie van de vrouw en het belang van een gelijkwaardige waardering van mannen en vrouwen.

‘Ik wil dat vrouwen krachtig de dag doorkomen in de juiste kleding’

Ik was onder de indruk en vergaapte me aan de prachtige ontwerpen, de uitbundige creaties, de kleurexplosies en krachtige vormen. Het bijbehorende boek van deze tentoonstelling heb ik direct gekocht. In dit boek wordt de historische context, waarin het vak van mode-ontwerper zich heeft ontwikkeld, uitvoerig beschreven. Het boek bevat ook interviews en achtergronden van de diverse ontwerpers. Met name deze interviews en uitspraken van de mode-ontwerpers vond ik bijzonder interessant om te lezen. Een prachtige quote waar ik direct door gegrepen werd was die van Sheila de Vries: ‘Het gaat niet om het ontwerpen van de prachtigste jurk in de duurste stof. Het gaat ook niet om het wow-effect. Ik wil dat vrouwen krachtig de dag doorkomen in de juiste kleding die hun persoonlijkheid onderstreept’.

Opvallend goed gekleed gaan maakt verschil

Dit is ook mijn missie en de reden dat ik voor dit vak als imagostylist heb gekozen. Ik wil vrouwen (en mannen) laten zien dat kleding en kleur instrumenten zijn die je kunnen optillen. Als je goed gekleed gaat, geeft dit zelfvertrouwen en straal je dat uit. Je bent zichtbaar en wordt gezien. Je krijgt als het ware ‘vleugels’. Voor met name de vrouw is dit super belangrijk. Want alhoewel de emancipatie van de vrouw al zeker ver gevorderd is (althans in onze Westerse wereld), er valt nog veel te winnen als het gaat om bijvoorbeeld het verschil in beloning tussen mannen en vrouwen die dezelfde functie bekleden en het kleine aantal vrouwen dat een toppositie bekleedt. Met goed gekozen kleding kun je je boodschap kracht bijzetten en versterk je jouw présence.

Internationale vrouwendag, vrijdag 8 maart

Aanstaande vrijdag is het internationale vrouwendag. Dan mag ik een groep van 11 vrouwen inspireren en adviseren over hun uiterlijke presentatie. Hoe mooi is dit? In mijn workshops over Kleur, Imago & Uitstraling maak ik mensen bewust van de kracht van kleding en kleur. Zet kleding en kleur in en wees niet bang om overdressed te zijn. Laat stijl en elegantie eens de boventoon voeren in je kledingkeuze, in plaats van makkelijk en praktisch. Je zult merken dat een stijlvolle verpakking een verschil maakt.

Het is daarom een cadeau aan je zelf om je te verdiepen in de voor jou perfecte kledingkeuzes!