Kledingtips voor warme dagen

In het hele land is het zomer. Natuurlijk zijn we blij met dit mooie zomerse weer. De terrassen zitten vol, er heerst een vakantiestemming. Maar steevast komt ook de vraag, hoe ga je met dit weer nu gekleed naar je werk? Wat kan nu wel en wat echt niet?

Voor mij is het antwoord heel duidelijk. In een zakelijke werkomgeving wil je representatief en verzorgd voor de dag komen. Dit sluit een aantal kledingstukken meteen uit, zoals een te korte rok, een korte broek, slippers of sandalen. Casual wear hoort niet bij een professionele uitstraling.

Als je representatief en stijlvol gekleed wilt gaan, geldt een belangrijke (stijl)regel. Niet te bloot, niet te kort en niet te strak. Dit geldt behalve voor de armen en benen, ook voor de voeten. Wil je open schoenen dragen? Zorg er dan voor dat je voeten goed verzorgd zijn.

Concreet heb ik de volgende 5 TIPS voor je.

1. Draag luchtige stoffen

Denk hierbij aan linnen, viscose en katoen. Deze stoffen nemen vocht goed op en zijn ventilerend. Voor de heren: een linnen pak is een goed alternatief in de zomer. Linnen pakken zijn op dit moment erg populair en verkrijgbaar in lichtere (blauwe) kleuren. Een lichte kleur geeft bovendien direct een zomerse look en feel. Het nadeel van linnen is wel dat het meer kreukt. Vermijd polyester, nylon en andere synthetische materialen. In deze stoffen ga je extra zweten.

2. Geen strand- of sportkleding

Voor nagenoeg de meeste kantoorplekken geldt dat een korte broek of een echte zomerse jurk met spaghettibandjes onvoldoende representatief is. Uiteraard zijn er uitzonderingen, waar minder stricte dresscodes gelden. Maar zeker als je direct klantencontact hebt, is meer bedekte kleding gewenst. Houd in gedachten wat het bedrijf wil uitstralen, wat jouw rol is en wat de klant of gesprekspartner verwacht.

3. Kies een wijder model

Kies een wijder model blouse, top of broek. Te strakke kleding zit met warm weer niet comfortabel. Ook zorgt dit ervoor dat je sneller en extra gaat zweten.

4. Een plisserok

Probeer eens een plissérok. Dit model is super comfortabel, stijlvol en geeft door de zwierigheid een zomers gevoel.

5. Zomerse kleur

In kleur ben je zichtbaar en kun je het verschil maken. Kies een zonnige, zomerse kleur. Denk bijvoorbeeld aan geel of turquoise.

Kortom, zoek de zomer op kantoor niet in een korte broek of minirok, maar in stofkeuze, model of een zomerse kleur. Een mooie stijlvolle zomer gewenst.