geluk is een jurk

‘Geluk is een jurk’

Nee, deze uitspraak is niet van mij, maar van Cécile Narinx, de hoofdredacteur van Bazaar en tevens auteur van het boek ‘Geluk is een jurk’. En voor mij gaat deze uitspraak zeker op. Want, met een jurk ben je in één keer klaar en gekleed! Hoe praktisch is dat? Een jurk is dus zeker een top-item voor jouw (zakelijke) garderobe. Mooie schoenen erbij en een sjaal of ketting en voilà, you are dressed-up!

Ik draag graag een jurk. Zeker nu, met het mooie weer, zie je er in een jurk zomers en vrouwelijk uit. Vandaag heb ik voor deze felblauwe jurk van LaDress gekozen. Jurken van dit merk zijn gemaakt van travelstof. Dit is een stof die ik echt kan aanraden omdat het super comfortabel zit. Maar deze stof heeft nog meer voordelen: het is kreukvrij, duurzaam, licht en ademt.

Ik heb meer jurken van het merk LaDress. Het fijne aan dit merk is dat het modellen biedt voor alle typen figuren (dit staat op de site vermeld), jurken in heel veel kleuren en tegenwoordig ook met prints. Ook heeft dit merk jurken in de collectie voor speciale gelegenheden zoals een bruiloft.

Steeds meer websites geven informatie welk model het best past bij jouw figuur. Handig als je zelf niet weet welk model jouw silhouette flatteert.

Mijn tips voor een zakelijke en deskundige look in een jurk

  • Trek een colbert aan over je jurk. Zeker als de jurk mouwloos is of een korte mouw heeft.  Met een jasje heb je direct een meer zakelijke en deskundige uitstraling. Hoe meer huid je ziet, hoe minder professioneel en informeler je oogt. Ook voor andere formele gelegenheden zoals een sollicitatiegesprek of eerste belangrijk netwerkgesprek is het vaak gepaster om een jasje of lange blazer over je jurk te dragen. Te warm? Nee hoor, er zijn jasjes van een dunne kwaliteit stof. Een alternatief is een zomervestje, bijvoorbeeld de vestjes van Mart Visser of Caroline Biss. Onthoud wel dat een vest informeler is dan een jasje.
  • Draag een panty. Ik weet het, niet iedereen draagt dit graag, maar met panty’s onder een jurk of rok zie je er zakelijker en gekleder uit. En wees gerust, tegenwoordig heb je superdunne panty’s. Een aanrader is de 8 denier zomerpanty van het merk Marcmarcs. Door de 8 denier zit hij dun en elegant op je benen. Je benen hebben direct een mooie teint en oneffenheden zijn minder zichtbaar. Ook bij het merk Oroblu kun je terecht voor mooie dunne zomerpanty’s.
  • Kies een dichte schoen. Een professionele look is gebaat bij een dichte schoen. Wil je toch graag een open schoen dragen? Kies dan een sling-back en liever niet voor een schoen met open teen.

Meer tips?

Wil je meer kledingtips of ben jij nog steeds op zoek naar die ene jurk voor een presentatie of sollicitatiegesprek? Of twijfel je over de juiste kleur? Neem dan gerust contact met mij op. Ik adviseer je graag!