Duurzame mode

Eerder dit jaar was ik op de netwerkbijeenkomst georganiseerd door het vakblad Kleur & Stijl. En ik werd meteen met mijn neus op de feiten gedrukt. Kleding is een wegwerpartikel en is verantwoordelijk voor 10% van de wereldwijde Co2 uitstoot. Wist je dat het produceren van één trui 500 liter water kost? Deze cijfers komen binnen. Ellen Mensink, eigenaar van Brightloops, gaf een interessante lezing over een nieuwe aanpak waarbij textielafval wordt omgezet in nieuwe fashion- en interieurproducten. Eén van deze producten is het nieuwe lifestylemerk Loop.alife. Als eerste bedrijf in Nederland maakt zij 100% gerecyclede truien en sjaals  uit de Nederlandse kledingafvalberg. De collectie van Loopalife (foto 1) bestaat uit tijdloze truien en vesten in mooie vergrijsde kleuren. De ontwerpen zijn stoer maar ook elegant. Geen fast-fashion, maar slow-fashion. Kijk op www.brightloops.nl

Andere merken met een minimale impact op het milieu zijn Kuyichi. Dit Nederlandse merk brengt seizoen na seizoen een fijne jeanscollectie uit van biokatoen. Ook het merk Mud jeans is het volgen waard.

Brand: Brightloops - Slow & circular fashion273 Likes, 13 Comments - Justine kept calm & went vegan (@justinekeptcalmandwentvegan) on Instagram: “New in: jeans and cardigan (fair, vegan & sustainable) from @mudjeans ???? You should definitely…”