Drie gouden tips voor een slanker silhouet

Deze week ontving ik een vraag van Maria. Zij schreef mij dat ze van een geweldige vakantie genoten heeft, maar helaas na deze vakantie een aantal kilo’s is aangekomen. ‘De extra kilo’s raak ik natuurlijk wel weer kwijt. Maar kun je mij een aantal kledingtips geven hoe ik de probleemzones van mijn figuur kan camoufleren?’

Natuurlijk heb ik een aantal tips die ik graag met je deel. Goed gekleed gaan heeft in eerste instantie te maken met kennis over je eigen figuur. Welke delen wil je accentueren en welke delen meer camoufleren. In het algemeen geldt dat je slanker lijkt als je verticale lijnen toepast. Verticale lijnen maken langer en slanker. Horizontale lijnen doen het tegenovergestelde, maken korter en breder. Horizontale strepen laten het oog heen en weer gaan en verbreden daarmee je verschijning.

Tip 1 Kies donkere kleuren voor broek of rok

Voor het camoufleren van de gebieden waar je het zwaarst bent zijn donkere kleuren  (naast zwart ook donkergrijs, donkerbruin, marineblauw, donkergroen of bordeauxrood) het best. In één kleur gekleed gaan (broek/rok en top in dezelfde kleur, foto 3) heeft een verlengend en daarmee slanker ogend effect.

Tip 2  Versterk je pluspunten en leid de aandacht af

Accentueer de lichaamsdelen die je mooi vindt. Dit kun je doen met kleur, accessoires of een print. Heb je slanke benen, laat je benen dan zien. Draag een rok of een broek in kleur of met een dessin. Je kunt opvallende accessoires of sjaals dragen, zodat de aandacht naar je gezicht gaat en niet naar de probleemzones.

Tip 3  Werk met prints, verticale of diagonale strepen of versieringen

De buikzone is voor veel vrouwen een gevoelig punt. Kies op het gebied van broeken voor een rits aan de zijkant. Vermijd bandplooibroeken en heupbroeken. Qua jurken zijn wikkeljurken (foto 1) of jurken met een print (foto 2), versiering of rimpelig effect ter hoogte van de buik goede keuzes. Laat strakke shirts achterwege, maar kies een ruimer vallend shirt en combineer dit bijvoorbeeld met een vest (foto 3).


Wil jij meer kledingtips of een persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op.